Apple zou eerste 5G-compatibele iPhone SE in maart lanceren

Apple iPhone SE

Tijdens een Apple-event in maart zou een nieuwe iPhone SE worden aangekondigd naast een opgefriste iPad Air. Later in dezelfde maand worden ook nieuwe Mac-toestellen verwacht.

Volgens Bloomberg-reporter Mark Gurman, een betrouwbaar contact voor Apple-geruchten, mogen we een nieuwe Apple-event inplannen op 8 maart. Tijdens de show wordt een opfrissing van de huidige iPhone SE verwacht met 5G-compatibiliteit en een nieuwe Apple A15-chip. Andere zaken zoals het kleine 4,7 inchscherm, forse schermranden boven- en onderaan en de vingerafdruksensor blijven behouden.

De huidige iPhone SE dateert van 2020 en start vandaag vanaf 489 euro incl. btw. Bij de lancering van de vernieuwde iPhone SE wordt ook de release van iOS 14.4 gekoppeld met de langverwachte gezichtsherkenning met mondmasker.

Volgens Gurman wordt naast een nieuwe iPhone SE ook de huidige iPad Air opgefrist met de nieuwste processor en 5G-connectiviteit.

Nieuwe Mac-toestellen

Later in maart wordt ook een nieuwe Mac verwacht met een Apple M1-chipvariant tijdens een andere aankondiging. Gurman spreekt verder ook over nieuwe iMac en Mac Pro desktops en een redesign van de MacBook Air later dit jaar. Tot slot komt er volgens hem ook een nieuwe low-end MacBook Pro in 2022.

Eind vorig jaar gaf Apple de MacBook Pro een grondige redesign met een miniledscherm (met notch) en krachtige nieuwe Apple M1-chips. Die redesign geldt echter alleen maar voor de 14-inch- en 16-inchvariant. Het kleinste 13-inchmodel bleef onveranderd en kan je vanaf 1.449 euro incl. btw aankopen, 800 euro minder dan het vernieuwde 14-inch instapmodel. Afwachten wat Apple dit jaar in petto heeft voor het kleinste broertje van de MacBook Pro-reeks.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home