Apple laat nu toch iPhone 13 schermherstellingen toe zonder Face ID te verliezen

iPhone 13

Sinds de lancering van de iPhone 13 moet je een kapot scherm laten herstellen door een Apple-gecertificeerde winkel, of je verliest Face ID. Die controversiële beslissing wordt nu teniet gedaan door middel van een software update.

Kort na de lancering van de iPhone 13-modellen kwam het nieuws naar buiten dat je niet langer een schermherstelling kan laten uitvoeren bij eender welke smartphonewinkel. Apple heeft namelijk een kleine controlechip gesoldeerd achter het scherm met elk een unieke code. Die wordt gekoppeld aan Face ID om de telefoon met je gezicht te ontgrendelen.

Niet-gecertificeerde Apple-herstelpunten konden enkel schermherstellingen uitvoeren indien ze ook de chip mee verhuizen. Gezien de kleine voetafdruk van de chip en de vele contactpunten moet je hiervoor kunnen microsolderen, inclusief speciale tools. Het is een pijnlijk lastig proces dat het voor vele winkels onmogelijk maakt om schermherstellingen aan te bieden aan iPhone 13-klanten, zonder Face ID te verliezen.

Apple komt nu terug op die beslissing en werkt aan een software update waarbij je niet langer de microcontroller mee moet verhuizen bij een schermherstelling. Face ID blijft gewoon werken, ongeacht of je bij een officieel Apple herstelpunt je smartphone binnen doet of niet. Wanneer de software update wordt uitgerold naar alle iPhone 13 en iPhone 13 Pro-modellen, is nog niet bekend.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home