Apple stelt iOS 16.5 en macOS 13.4 beschikbaar met tal van bugfixes

Apple iOS 16

Grote functie-updates zijn er niet, wel tal van kleine bugfixes en een lange lijst van veiligheidspatches.

Net voor Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC van start gaat op 5 juni, dropt het een belangrijke reeks patches in één software-update. Zoals de versienummers doen vermoeden, iOS 16.5 en macOS 13.4, zitten er niet echt veel nieuwe features meer in. De focus ligt op verbeteringen, bugfixes en veiligheidsupdates.

In macOS zit er al enige tijd een bug waar mensen met een Apple Watch hun toestel niet langer konden ontgrendelen. Met macOS 13.4 is dat nu verleden tijd. Ook het probleem dat ervoor zorgde dat bluetooth-randapparatuur traag connecteerde, is verholpen.

Bij iOS 16.5 ligt de focus op het verbeteren van de Spotlight-functie, die durfde vastlopen, en problemen binnen de Podcast-app in Apple CarPlay.

lees ook

Windows 11 ondersteunt nu iMessage en bellen via iPhone

Volgens Apple bevatten beide patches tal van veiligheidsupdates voor lekken, waarvan er drie op dit ogenblijk ‘in het wild’ worden misbruikt binnen WebKit. De update maakt de snelle updates binnen Rapid Security Response definitief. Deze functie werd begin deze maand voor het eerst publiek getest om sneller en frequenter veiligheidsupdates te pushen naar alle toestellen.

Op WWDC lost Apple naar jaarlijkse gewoonte de nieuwste softwareversies. Voorlopig zijn er nog bitter weinig details bekend. Het enige wat Apple al wel meedeelt, is dat de toegankelijkheidsopties met dank aan AI fors worden uitgebreid. Lees hierover meer in een uitgebreide blog van de fabrikant.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home