2021 wordt het jaar van AI en automatisering op de werkvloer

automatisering

In 2021 zetten veel organisaties in op automatisering en artificiële intelligentie in een poging grote pijnpunten aan te pakken en omslachtige processen te versimpelen. Dat voorspelt Andy Watson, senior vice president voor Azië bij SAP Concur. 

“Automatisering wordt essentieel, niet extra”, zegt Watson. “Als bedrijven hun hybride werken op afstand model aanhouden en zich voorbereiden op mogelijke verstoringen in 2021, groeit de rol van automatisering en AI op de werkvloer.” 

In augustus voorspelde IDC dat er in 2020 in totaal 156,5 miljard dollar wordt uitgegeven aan artificiële intelligentie. Een groei van 12,3% vergeleken met vorig jaar. “De rol van AI applicaties in enterprises ontwikkelt zich snel”, zegt Ritu Jyoti, program vice president of artificial intelligence research bij IDC. 

“AI verandert de manier waarop klanten kopen, hoe leveranciers werken en hoe je concurreert. AI applicaties blijven in de voorhoede van digitale transformatie initiatieven”, zegt Jyoti. 

Pandemie zet overstap naar AI en automatisering in sneltrein

In een blog schreef Watson dat handmatige processen organisaties tot wel tien- of zelfs honderdduizenden euro’s per jaar kosten. Veel van deze processen kunnen volledig worden vervangen door artificiële intelligentie en machine learning. Niet alleen helpt AI om geld te besparen, het zorgt ook voor een hogere productiviteit, wat een groot voordeel oplevert ten opzichte van concurrenten. 

Door de pandemie zijn we meer afhankelijk geworden van technologie. Bedrijven zijn anders gaan kijken naar de handmatige processen in hun bedrijf. Ze hebben meer interesse gekregen in technologie om die handmatige processen te vervangen. Steeds meer organisaties kiezen ervoor te investeren in een automatiseringsproces voor de lange termijn. Dat is een stap die bedrijven vóór de pandemie een stuk minder snel zouden zetten. 

“Organisaties die afhankelijk waren van handmatige processen, moesten snel handelen om automatisering toe te passen en werk gedaan te krijgen. Tegelijkertijd konden bedrijven zich geen technologische implementaties veroorloven waar een lange ontwikkelcyclus voor nodig was. Ze hadden weinig tijd om functies die normaal in het kantoor plaatsvinden om te vormen, zodat ze ook vanuit huis door konden gaan” zegt Watson. 

Watson voorspelt dat aankomend jaar nog veel meer bedrijven de stap naar artificiële intelligentie en machine learning gaan zetten. Bedrijven kunnen taken die eerst handmatig waren nu volledig automatiseren, wat zorgt voor minder kosten en meer efficiëntie. Daarnaast kunnen organisaties AI en ML ook gebruiken om sneller beslissingen te nemen op basis van real-time data.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home