Antwerpse scale-ups Faktion en Robonext bundelen AI en RPA

robotic process automation rpa

Faktion en Robonext, twee scale-ups uit het Antwerpse, gaan samenwerken om hun expertise in artificiële intelligentie (AI) enerzijds en robotic process automation (RPA) anderzijds te bundelen. Zo kunnen de bedrijven samen intelligente softwarerobots aanbieden om bedrijfsprocessen te automatiseren.

Robonext is een integrator van RPA-technologie, ofwel softwarerobots die kunnen worden geprogrammeerd om repetitieve processen in digitale systemen van de mens over te nemen. Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van technologieën van UiPath, Automation Anywhere en Microsoft, en heeft meer dan dertig klanten in de Benelux.

Faktion is dan weer een end-to-end dienstverlener van AI-oplossingen, met vestigingen in Antwerpen en Singapore. Onlangs lanceerde het bedrijf Metamaze, een platform om complexe manuele workflows van zowel gestructureerde als ongestructureerde documenten te automatiseren via een NLP-engine (Natural Language Processing).

Slimmere robots

Door hun krachten te bundelen, kunnen Robonext en Faktion samen slimmere RPA-robots afleveren, die niet alleen bedrijfsprocessen met vaste regels automatiseren, maar dankzij extra intelligentie ook complexere taken kunnen overnemen. Denk bijvoorbeeld aan het classificeren van documenten en e-mails, het extraheren van informatie uit ongestructureerde gegevens of het genereren van voorspellingen op basis van realtime bedrijfsgegevens.

Robotic Process Automation zit vandaag in de lift, maar veel bedrijven zijn er nog onvoldoende mee bekend of weten niet hoe er zelf aan te beginnen. We schreven eerder al een primer over RPA en doken in de best practices wanneer je wil starten met een RPA-project.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home