Michael Dell, de oprichter en CEO van Dell Technologies, geeft aan dat blockchaintechnologie ondergewaardeerd wordt maar impliceert hiermee niets over de bitcoin. Dell adopteerde de cryptovaluta echter al zeer vroeg in zijn bedrijf.
In een DealBook-interview van de New York Times geeft Michael Dell aan dat het gebruik van blockchaintechnologie niet voldoende gewaardeerd wordt. Hij weigerde echter commentaar te geven op de vraag of Bitcoin dit ook is.
Dalende interesse in cryptomunten
Dell adopteerde het cryptogeld al heel vroeg in zijn bedrijf. De producten die het verkoopt, gaande van hardware tot clouddiensten, konden namelijk sinds 2014 betaald worden met bitcoins. In 2017 echter stopte de organisatie met het accepteren van de cryptomunt, gezien er nog weinig vraag naar was.
Dit jaar in mei nog stopte Elon Musk met het accepteren van bitcoins voor zijn Tesla’s, omwille van de milieubelasting ervan. Bitcoinmining verbruikt namelijk meer elektriciteit dan sommige landen verbruiken op een heel jaar. China en andere landen maken zich eveneens zorgen over de rol die cryptocurrencies spelen in onze maatschappij.
Volatiele prijs
De prijs van de bitcoin was echter zeer volatiel in 2021. In mei kelderde de waarde van de digitale munt tot wel 30.000 dollar. Vorige maand bleef de bitcoin op 42.000 dollar steken na maanden op en neer bewegen, dankzij de ban van China op cryptocurrencies. Sindsdien steeg de waarde van de cryptovaluta weer tot meer dan 55.000 dollar na de investering van George Soros in de munt.
Blockchaintechnologie en infrastructuur
De interesse van Dell in blockchaintechnologie kunnen we toeschrijven aan zijn succes op het vlak van infrastructuur. Dankzij het opslaan van data en andere diensten draaide het bedrijf namelijk 8,4 miljard dollar omzet in het tweede kwartaal van dit jaar. Blockchaintechnologie is naast autonome voertuigen en AI-gedreven biotechnologie dus eveneens de drijvende kracht achter de financiële prestaties van Dell.
In een interview met Yahoo Finance gaf Michael Dell nog aan dat in de kern van onze geconnecteerde wereld, zich een enorme hoeveelheid data bevindt. Hij voegde er zelfs aan toe: “Al deze data vereisen infrastructuur en technologie om ze te beheren. Daarom zijn we ’s werelds grootste provider van die diensten.”