Nieuwe Google-AI leert browsen in Chrome

Google werkt aan een nieuw AI-systeem dat zoals een mens kan browsen in Google Chrome. De AI zal onder andere formulieren kunnen invullen, en screenshots begrijpen.

Google bouwt een AI-model dat kan browsen in Google Chrome. Het model krijgt intern de naam Project Jarvis, en moet taken zoals shoppen, onderzoek en boeken van vluchten kunnen automatiseren. Google gebruikt het eigen Gemini 2.0-LLM als basis. Dat weet The Information.

Project Jarvis zal websites kunnen lezen, screenshots interpreteren, knoppen indrukken en tekst invoeren. Eigenlijk moet de AI via Chrome op het web kunnen surfen zoals een mens. Op dit moment zou het systeem wel telkens enkele seconden de tijd nodig hebben tussen verschillende acties.

Autonome RPA-bot

Project Jarvis klinkt op die manier als een soort RPA-bot voor webpagina’s, die autonoom aan de slag kan. RPA automatiseert repetitieve handelingen via de UI gebouwd voor mensen, terwijl Jarvis via de UI uniek werk moet verzetten.

Autonome capaciteiten voor AI worden almaar belangrijker. Waar vorig jaar het copilot-verhaal nog centraal stond, willen grote AI-specialisten nu modellen ontwikkelen die bepaalde taken van mensen echt met vertrouwen kunnen overnemen. Anthropic toonde in dat opzicht vorige week een nieuwe versie van Claude die zelfstandig met een computer kan werken. De ambitie van Google is ter vergelijking relatief beperkt, aangezien Project Jarvis zich op dit moment enkel richt op de browser.

Google blijft zelf karig met details over Project Jarvis. In december zou het model aan het grote publiek worden voorgesteld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.