Meta brengt AI-model uit dat werk van andere modellen kan controleren

meta

Facebook-eigenaar Meta heeft vrijdag een reeks nieuwe AI-modellen uitgebracht, waaronder eentje die op zichzelf kan evalueren met minder menselijke betrokkenheid.

Het nieuwe model maakt gebruik van een ‘gedachteketen’ techniek om complexe problemen op te splitsen en kleinere stappen, weet Reuters. Dat verhoogt de nauwkeurigheid in wetenschap, programmeren en wiskunde.

“Self taught model”  

Dit model is volledig getraind met AI-gegenereerde gegevens, zonder enige menselijke betrokkenheid. Zo geeft Meta een voorproefje van autonome AI-agents die van hun fouten kunnen leren. Die agents kunnen binnenkort intelligente assistenten zijn die autonoom een groot aantal taken kan uitvoeren zonder handmatige input.

Dat zou betekenen dat het omslachtig en duur proces genaamd Reinforcement Learning from Human Feedback overbodig zou zijn. “We hopen dat AI steeds beter wordt in het controleren van zijn werk, zodat het uiteindelijk beter wordt dan de gemiddelde mens”, aldus een van de onderzoekers.

Meta bracht vrijdag ook andere AI-tools uit, waaronder een update van het Segment Anything model voor beeldherkenning, een tool die de responstijd van large language models versnelt, en datasets die kunnen helpen bij het ontdekken van nieuwe anorganische materialen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.