HTC lanceert mixed reality-headset in concurrentie met Meta Quest 3

De HTC Vive Focus Vision XR is een high-end headset voor mixed reality die hoger mikt dan de Meta Quest, maar onder de Apple Vision Pro.

HTC is geen smartphonemerk meer, maar wel een VR-fabrikant onder de merknaam Vive. Zijn nieuwste creatie, de HTC Vive Focus Vision XR, is een high-end headset die mikt op de zakelijke markt. Met zijn adviesprijs van 999 dollar (europrijs nog niet bekend) vult het een interessant gat tussen peperdure high-end headsets zoals de Apple Vision Pro of Varjo-headsets, en de goedkope Meta Quest 3.

De Focus Vision XR heeft vooraan camera’s voor een passthrough-effect. Je kan de beelden van de wereld rondom je in mixed reality verwerken, of je kan voor een volledige afgesloten VR-wereld kiezen.

De HTC Vive Focus Vision XR maakt net als de vorige Vive Focus 3 gebruik van dezelfde Qualcomm Snapdragon XR2-chip en dezelfde 2.448 x 2.448 pixels (120 Hz) per oog. Dat is hoger dan wat de Meta Quest 3 vandaag biedt. Je krijgt ook een grotere kijkhoek: 120 graden.

Tot slot vind je in de slimme headset ook eye tracking. Dat is handig om de benodigde rekenkracht beter te beheren. Enkel de richting waar je naar kijkt, wordt in hoge resolutie gerenderd. De rest rondom je kan prima in lage resolutie, omdat je daar toch niet naar kijkt.

De headset wordt geleverd met twee controllers of je gebruikt je vingers. Je kan ook andere randapparatuur aansluiten zoals een sensor die je rond je pols klikt. De batterij van de headset gaat tot twee uur mee.

Wil je graag extra pk’s leveren aan de headset? Dan kan je die aansluiten aan een pc via de twee USB-C-aansluitingen. Een ervan kan je verbinden met DisplayPort dankzij een optionele adapter.

De HTC Vive Focus Vision XR start vanaf 999 dollar. De zakelijke variant met extra beheertools kost 1.299 dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home