Wifi 7 in 2023 verwacht door MediaTek nu eerste demonstraties de nieuwe standaard al tonen

wifi 7

Nu Wifi 6E als nieuwkomer tussen de wifi-standaarden eindelijk goed wordt omarmd, kan al een eerste blik worden geworpen op de opvolger: Wifi 7. Samen met de Wi-Fi Alliance is MediaTek druk in de weer met de ontwikkeling van de nieuwe standaard en volgens MediaTek zou Wifi 7 in 2023 klaargestoomd zijn voor gebruik.  

De wifi-standaarden lijken elkaar in hoog tempo op te volgen. Wifi 7-producten zullen volgens MediaTek namelijk volgend jaar al op de markt verschijnen. Wetende dat de Wifi 6E-standaard nog maar sinds eind oktober 2021 bruikbaar is in België, lijkt het snel te gaan.

Wifi 6E had zijn intrede eigenlijk al veel eerder gemaakt. Begin 2020 introduceerde de Wi-Fi Alliance namelijk de nieuwe standaard. Onder meer de VS gaf het benodigde 6 GHz-spectrum al ongeveer een seizoen eerder vrij.

lees ook

Wifi 6 en Wifi 6E: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

Hogere snelheid nodig vandaag  

Na de uitgave van Wifi 6E is de Wi-Fi Alliance natuurlijk niet op zijn lauweren blijven rusten. Aan de nieuwe standaard Wifi 7, ofwel IEEE 802.11, wordt momenteel hard gesleuteld. De nieuwe standaard zou volgens de makers een maximale doorvoer van ‘in elk geval 30 Gbit per seconde’ bieden. Een spectaculaire versnelling van de doorvoersnelheid van Wifi 6 die in theorie maximaal 10 Gbit/s aankan.

De hogere snelheid is bedoeld om in te spelen op een steeds groter wordende behoefte. Denk bijvoorbeeld maar aan streamen in 4K en 8K. Een ander voorbeeld is virtual en augmented reality, waar fabrikanten fors in investeren. Zonder een snelle en stabiele internetconnectie ben je echter niet veel met deze brillen.

MediaTek

MediaTek kan momenteel de eerste livedemonstraties van de volgende wifi-standaard starten. Het bedrijf heeft daarvoor de nodige chips in huis liggen. Naast de gegeven voorbeelden ziet MediaTek ook een toekomst voor Wifi 7 op kantoor en in industriële toepassingen.

Producten klaar voor de nieuwe wifi-standaard zullen volgens MediaTek in 2023 uitgebracht worden. De Wi-Fi Alliance heeft zich nog niet officieel uitgesproken over een datum en dus blijft het voorlopig nog een beetje koffiedik kijken.  

Net als bij de adoptie van Wifi 6E zal Europa wellicht niet vooraan in de rij staan om de nieuwe standaard beschikbaar te maken. In tussentijd kunnen we wel Wifi 6E volop gebruiken, benieuwd naar de voordelen van deze pas geïntroduceerde standaard? Lees dan hier alles over Wifi 6E en het verschil met Wifi 6.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home