Western Digital breidt aanbod flash-hardware uit voor datacenters

Naast een verbeterd OpenFlex Data24-platform lanceert Western Digital ook nieuwe RapidFlex NVMe-oF bridges en een NVMe SSD.

Om mee te surfen op de AI-hype optimaliseert Western Digital (WDC) zijn OpenFlex Data24 3200-platform, een volledig geïntegreerd NVMe-oF-opslagplatform dat de prestaties van NVMe-flash uitbreidt naar een gedeelde opslagarchitectuur.

Door opslag te scheiden van rekenkracht en deze te delen via ethernet, wordt OpenFlex Data24 breed beschikbaar voor meerdere applicaties en servers. Dit zorgt voor meer broncontrole en schaalbaarheid, wat leidt tot een verbeterd opslaggebruik zonder overprovisionering.

Via RapidFlex FBD’s kunnen er maximaal zes hosts worden aangesloten zonder switches. Data24 3200 is verkrijgbaar in een 2U 24-bay-unit met tot 368TB in een enkel platform van low-latency dual-port PCIe Gen 4.0 SSD’s.

Nieuwe hardware

Tegelijk kondigt Western Digital twee RapidFlex NVMe-oF bridgeproducten aan: de RapidFlex A2000-controller en de RapidFlex C2000 die de A2000-chip op een PCI-adapter plaatst om oplossingen zoals de nieuwe OpenFlex Data24 van stroom te voorzien.

lees ook

Western Digital stapelt verliezen op

Beide toestellen exporteren de PCI-bus via ethernet, waardoor extern aangesloten SSD’s eruit kunnen zien alsof ze lokaal op de server staan. De nieuwe familie verdubbelt ook de prestaties met een extra 100 GbE-poort gekoppeld aan 16 lanes van PCIe Gen 4.0.

Tot slot is ook de Western Digital Ultrastar DC SN655 nieuw. Deze PCIe 4.0 NVMe SSD heeft twee poorten en focust op toepassingen workloads zoals gedesaggregeerde opslag, object storage, storage servers en andere bedrijfskritische toepassingen.

De Ultrastar SN655 bereikt meer dan een miljoen maximale IOP’s voor willekeurig lezen en verbeterde Quality of Service (QoS) voor grote ongestructureerde workloads. De SSD wordt geleverd in een U.3 15 mm-vormfactor en is U.2-compatibel.

lees ook

WD My Book 22 TB review: mag het wat meer zijn?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home