Western Digital lijft ASIC-leverancier Kazan Networks in

Western Digital

Western Digital neemt voor een onbekend bedrag Kazan Networks over. De overname van de maker van adapter- en ASIC-niveau integratieproducten moet het aanbod binnen de data-infrastructuur versnellen. Daarnaast wordt het portfolio van fabric-enabled architecturen aanzienlijk uitgebreid.

Het OpenFlex CDI-platform (Composable Disaggregated Infrastructure) van Western Digital zal worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van het aanbod van data-infrastructuur, aldus ZDnet.

OpenFlex is gericht op het opsplitsen van reken-, opslag- en netwerkbronnen, zodat ze onafhankelijk kunnen worden geschaald. Bovendien kunnen de bronnen sneller worden georkestreerd. De infrastructuur van het platform is speciaal ontworpen voor grootschalige omgevingen met gemeenschappelijke gegevenssets, waartoe verschillende toepassingen toegang hebben. Het gaat hier zowel om prestatie-intensieve toepassingen als meer op batch-analyse gerichte toepassingen.

Amerikaanse start-up

“De acquisitie van Kazan Networks voegt geavanceerde ASIC- en adapterproducten toe met gevestigde interoperabiliteit. Daarbij biedt Kazan een breed ecosysteem van partners, nieuwe en uitgebreide klantrelaties. Ook heeft het bedrijf een bewezen team met een diepgaande ervaring in netwerk- en bridgingtechnologie”, aldus Western Digital in een verklaring.

Kazan Networks is een start-up gevestigd in het Amerikaanse Roseville, Californië en werd in december 2014 opgericht door storage networking-veteranen. Kazan levert productieproducten voor siliconen en adapters voor diverse sectoren. Door de aankoop van de start-up wordt het portfolio van Western Digital uitgebreid met geavanceerde ASIC- en adapterproducten.

NVMe-oF-technologie

“Het Kazan Networks-team is verheugd onderdeel te worden van Western Digital. We delen een langdurige relatie en toewijding delen NVMeOF (NVMe Over Fabrics)-technologie en CDI verder te ontwikkelen. De nauwe integratie van speciaal gebouwde controller en opslagtechnologie is cruciaal voor het realiseren van de volledige voordelen van geavanceerde stoffenarchitecturen van de volgende generatie.

Dat alles inclusief lager vermogen, hogere prestaties en lagere kosten. Het team kijkt ernaar uit om samen te werken om datacenters te transformeren door onderling verbonden innovatie”, aldus Margie Evashenk, CEO van Kazan Networks.

 

Lees ook: Western Digital kondigt 18 en 20 TB HDD’s aan voor eerste helft 2020

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home