Western Digital introduceert WD Gold NVMe SSD

WD pakt uit met een nieuwe NVMe SSD-reeks gericht op servertoepassingen. De WD Gold NVMe SSD brengt prestaties van enterprise-niveau met zich mee.

Western Digital breidt zijn Gold-portfolio uit met nieuwe SSD’s. De WD Gold NVMe SSD’s moeten medium enterprises snelle opslag van bieden. Die is in eerste instantie bedoeld voor gebruik in opslagservers, waar NVMe flash-opslag stilaan een must wordt voor wie veeleisende toepassingen of databases draait. De nieuwe drives staan gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar en komen in vier verschillende smaakjes: van 960 GB onderaan het spectrum tot 7,68 TB bovenaan.

De drives sluiten aan bij de Gold-HDD’s die al bestaan in het enterprise-portfolio, al zijn ze net zo goed bruikbaar in een all flash-configuratie of in combinatie met andere opslagmediums. De hele Gold-reeks moet enterprises een snelle opslagtier met lage latency bieden.

Specificaties

De WD Gold NVMe SSD’s zijn gebouwd met eigen 3D TLC NAND en controller. Western Digital haalde de technologie daarvoor enkele jaren geleden in huis met de overname van flash-specialist Sandisk. De drives verbinden via PCIe 3.1 en zijn dus nog niet PCIe 4.0-compatibel zoals de exemplaren van Kioxia. Dat betekent dat je vandaag in combinatie met AMD-chips in je servers snellere opties kan kiezen.

De SSD heeft een maximale sequentiële leessnelheid van 3,25 GBps en een schrijfsnelheid van 1,88 GBps. Lees- en schrijf-IOPS bedragen respectievelijk 467K en 65K. Die cijfers gelden voor de meest high end-SSD. Alle modellen zijn voorzien op een dagelijkse schrijflast van 0,8 keer hun capaciteit. Het instapmodel kost 241,99 dollar, de 7,68 TB gaat over de toonbank voor 1.739,99 dollar.

Lees ook: Western Digital heeft roadmap naar 50 TB-harde schijven

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home