Western Digital geeft IntelliFlash-portfolio upgrade

Western Digital

Western Digital introduceert twee nieuwe IntelliFlash-producten en geeft de controlesoftware een upgrade voor straffere prestaties binnen de bestaande line-up.

Het IntelliFlash-portfolio van all flash opslag-arrays krijgt een update. Western Digital introduceert twee nieuwe toestellen in de line-up. De N5100 en de HD2160. Verder geeft de opslagspecialist ook de IntelliFlash Operating Environment een upgrade waardoor bestaande toestellen performanter worden.

Nieuwe toestellen

De IntelliFlash N5100 moet toegankelijk zijn voor een groter publiek. Het toestel heeft de lichtste specificaties in de N-line-up met een capaciteit van 400 TB. Ter vergelijking: de N5200 heeft een maximumcapaciteit van 1,4 PB, in de N5800 oast 2,5 PB. Ook de prestaties zijn navenant. WD geeft de N5100 400.000 IOPS mee, de helft van de N5200. Het toestel is uitbreidbaar via een SAS-expansieslot.

De IntelliFlash HD2160 is bedoeld voor wie zoveel mogelijk flash-opslag op een zo beperkt mogelijke oppervlakte wil verzamelen. In een unit met 14 racks ondersteunt het nieuwe toestel tot 2.576 PB aan rauwe capaciteit. WD richt het ding op organisaties met beperkte ruimte on premises die desalniettemin een datacenter met uitgebreide en krachtige opslagcapaciteiten willen uitbouwen.

OS-upgrade

Verder sleutelt WD aan het besturingssysteem van zijn flash-arrays. De IntelliFlash Operating Environment zal voortaan efficiënter gebruik maken van de NVMe-standaard. De impact verschilt van toestel tot toestel, maar in de regel haalt Western Digital de latency naar omlaag terwijl IOPS de hoogte in schiet.

De verbeteringen zijn niet van de minste. InteliFlash OE 3.10 haalt de IOPS van de N5800 van 800.000 naar 1.700.000. Lees- en schrijfsnelheid verhoogt van 15,4 GBps naar 23 GBps, en de latency, die 250 µs bedroeg, wordt naar 200 ùs gehaald. De nieuwe versie van het OS is compatibel met de hele productline-up.

Cloud

Tot slot voorziet WD extra compatibiliteit met de cloud, met name met Amazon S3-opslag. Integratie zit voortaan ingebakken, wat het eenvoudiger maakt om snapshots naar de cloud te nemen. Die functionaliteit is ook compatibel met andere S3-hardware zoals WD’s eigen ActiveScale Object-opslagsysteem.

 

Gerelateerd: Western Digital claimt grootste capaciteit met 15 TB HDD

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home