Telenet en Fluvius bouwen voorlopig nog niet aan het netwerk van de toekomst

Telenet Fluvius

De samenwerking tussen Telenet en Fluvius moet goedkeuring ontvangen van de Europese Commissie. Bouwen aan het netwerk van de toekomst, zal dus voor in de toekomst zijn.

Telenet en Fluvius werden vandaag op hun vingers getikt voor een samenwerking die de partijen in juli aankondigden. Het plan zal namelijk eerst aangemeld moeten worden bij het Directoraat-generaal Concurrentie van de Europese Commissie. Goedkeuring is nodig omdat een dergelijke samenwerking binnen de toepassingssfeer van de EU-concentratieverordening valt. Dat meldt Telenet zelf in een persbericht.   

Toekomst

Met de samenwerking willen de partijen zich inzetten voor ‘het datanetwerk van de toekomst’ onder de werknaam ‘NetCo’. Het idee is om te investeren zodat het momenteel gebruikte hybride glasvezel-coax (HFC) op termijn omgezet kan worden naar een Fiber-To-The-Home (FTTH)-netwerk. In 2038 moet via NetCo 78 procent van Vlaanderen voorzien zijn van glasvezel. Nog verdere samenwerkingen met partners zoals Fiberklaar zijn daarbij mogelijk.

lees ook

Fiberklaar stopte al 1.000 km glasvezel in Vlaamse grond

De start van het project stond oorspronkelijk gepland voor begin 2023. Nu goedkeuring van de Europese Commissie nodig is, wordt er verwacht in de zomer van 2023 van start te kunnen gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home