Synology lanceert nieuwe enterprise-HDD’s onder eigen naam

NAS-specialist Synology brengt drie nieuwe harde schijven uit gericht op enterprises. De zet kadert in de ambitie van Synology om een grotere speler te worden op de professionele markt.

Synology introduceert drie nieuwe SAS-harde schijven onder de noemer HAS5300. De drives zijn gericht op gebruik in enterprise-hardware en komen in drie smaakjes: 16 TB, 12 TB en 8 TB. Daarmee breidt Synology al meteen zijn HDD line-up uit, ook al werd die pas een jaar geleden geïntroduceerd.

Geoptimaliseerd voor Synology

De drives zijn goed voor een werkbelasting van 550 TB per jaar en hebben een mean time to failure van 2,5 miljoen uur. Synology hoopt dat klanten ze in eigen SA- of UC-hardware steken, waar je tot 180 van de drives kan combineren. De sequentiële transfersnelheid van de HDD’s bedraagt 274 MB/s.

De HAS5300-HDD’s zijn geoptimaliseerd voor Synology-hardware en gebruik in RAID-configuraties. Synology claimt dat de firmware ervoor zorgt dat RAID-reparaties met de eigen schijven tot 27 keer sneller lopen dan met drives van andere fabrikanten. ‘Andere fabrikanten’ mag je hier met een korrel zout nemen, aangezien de fysieke drives niet door Synology zelf worden gemaakt. Voor de eerdere schijven in het HDD-portfolio klopte het bedrijf daarvoor aan bij Toshiba.

Prijs en beschikbaarheid

De HAS5300-HDD’s zijn per direct beschikbaar. Synology geeft geen officiële adviesprijzen mee, maar we vinden de drives aan 353 euro voor het 8 TB-model, 513 euro voor de 12 TB-drive en 659 euro voor het topmodel met 16 GB. De prijzen zijn exclusief btw.

lees ook

Aan de slag met Synology DSM 7.0: wat is er nieuw?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home