Stijgende verkoopcijfers van harde schijven in tweede kwartaal 2021

harde schijf

Voor het eerst sinds lange tijd zijn er meer HDD’s verkocht. De combinatie van een stijgende vraag van operators, meer exascale datacenters en de lancering van Chia-cryptomunten, liggen hiervan aan de basis. Seagate blijft de koploper in de verkoop van HDD’s, zowel in termen van verkochte schijven, als in termen van verkochte exabytes.

Het tweede kwartaal van 2021 heeft positief uitgepakt voor de aanbieders van HDD’s. In totaal werden 67.6 miljoen harde schijven verkocht in het tweede kwartaal, blijkt uit berekeningen van Trendfocus en gepubliceerde gegevens van bedrijven.

Western Digital beent bij

Seagate blijft de grootste verkoper, met meer dan 28 miljoen verkochte schijven. In totaal zijn die HDD’s goed voor een opslag van 152.3 exabytes. De verkoop steeg met 2,3 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Western Digital zit Seagate op de hielen, met een toename van 9,2 procent van het aantal verhandelde HDD’s in dezelfde periode.

Voornamelijk op vlak van HDD-capaciteit presteert Seagate ver onder zijn concurrent. In het tweede kwartaal werd gemiddeld 6.13 TB per drive verkocht, bij Seagate lag dit gemiddelde op 5.67 TB.  

SSD computerfavoriet

Ondanks het goede nieuws, is de computermarkt strenger voor HDD. In laptops zet SSD de HDD bijna volledig buitenspel. De verkoop van HDD daalde hier dan ook met 4,51 procent.

Het groeiend aantal verzendingen is wel te verklaren door de lancering van Chia afgelopen jaar. De nieuwe cryptomunt gebruikt opslag van gemiddeld 3,88 TB bij het minen. Verder blijft HDD ook nog relevant voor massa-opslag. Denk daarbij aan externe schijven of een NAS, maar vooral ook datacenters.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home