Starlink-internet bereikt 250.000 abonnees

starlink

Op 250.000 locaties wordt het internet momenteel voorzien door Starlink-satellieten. Er wordt niet verklapt of de zaken ook winstgevend zijn.

“We hebben momenteel 250.000 abonnees, en dat zijn consumenten, ondernemingen en veel bedrijven”, vertelt Jonathan Hofeller, VP van de commerciële verkoopt van Starlink bij SpaceX. De vicepresident was te gast op de Satellite 2022 Conference bij een panelgesprek.

Mooie start

Het Starlink-internet kwam in oktober van 2021 algemeen beschikbaar. Elon Musk, CEO van SpaceX, sprak toen de verwachting uit binnen het jaar meer dan 500.000 gebruikers te zullen aansluiten op de internetdienst.

Hofeller ziet dat de lancering van Starlink op het juiste moment kwam. De omicronvariant van het coronavirus was op dat moment volop aan het rondcirculeren en volgens hem is dat de verkoopcijfers ten goede gekomen.

Starlink biedt een alternatief voor klassieke providers van breedbandinternet en is vooral gericht op klanten die geen toegang hebben tot een betaalbare kwalitatieve breedbandverbinding via kabel, vDSL of glasvezel. Panellid Ruth Prichard Kelly, senior-adviseur voor regelgeving en ruimtevaartbeleid bij OneWeb, vertelt dat werknemers door het thuiswerkadvies niet langer gebruik konden maken van de goede internetverbinding op kantoor. In de landelijke gebieden thuis was het internet lang niet zo snel, waardoor het internet van Starlink een prima alternatief bood.  

Hofeller voegt daar nog een belangrijk aspect aan toe: “We hadden mensen die ons op vrijdag opbelden en hun school was de maandag daarop al aangesloten op het internet.” De uitrol van bijvoorbeeld glasvezel duurt veel langer, aangezien die verbinding onder de wegen worden gelegd.

lees ook

Starlink-satellietinternet van SpaceX haalt downloadsnelheid tot 60 Mbps

Financiële plaatje

Over de financiële zaken laat Hofeller veel minder los. “Ik denk dat we een succesvolle architectuur hebben. Versie één is duurzaam, maar als we spreken vanuit een winstperspectief, zal versie twee veel winstgevender zijn.”

Om het internet van Starlink bij jouw zaak in België te ontvangen, betaal je 99 euro per maand. Tijdens de instap betaalt de gebruiker een eenmalig bedrag van 499 euro voor de apparatuur. Voor de verzending van de benodigde apparatuur wordt nog eens 60 euro aangerekend. Alle prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home