Schneider Electric en Capgemini komen met privaat 5G-aanbod

private 5G

Schneider Electric en Capgemini lanceren een end-to-end aanbod voor private 5G. Qualcomm zal de oplossing aandrijven.

Schneider Electric en Capgemini springen op de private 5G-trein. De twee partijen stappen samen naar voornamelijk industriële spelers met een end-to-end oplossing. Schneider Electric brengt technische expertise met zich mee, net als ervaring met draadloze technologie van Qualcomm. Capgemini heeft dan weer praktijkervaring met netwerken en integratie, en heeft het aanbod mee afgestemd op duidelijke use cases.

lees ook

België demarreert in de 5G-race: van rode lantaarn naar geprezen koploper

De twee partners hebben vooral industriële sites op het oog met hun private 5G-aanbod. Denk daarbij aan grote fabrieken of haventerreinen. In een persbericht zien we vooral een oplijsting van traditionele use cases van private 5G, zoals de verbinding van toestellen en sensoren voor automatisering, aansturing van (mobiele) machines of tracering van materiaal.

Niet alleen

Capgemini en Schneider Electric spreken van een innovatieve oplossing, maar het is niet helemaal duidelijk hoe de bedrijven zich willen onderscheiden in deze alsmaar meer competitieve markt. End-to-end private 5G-netwerken zijn immers een populair nieuw product. HPE nam met die reden Athonet over in februari en NTT heeft al een uitgewerkt aanbod in samenwerking met verschillende partijen zoals VMware en Cisco.

De bedrijven werken voor het technische verhaal samen met Qualcomm. Een belangrijk punt van het aanbod lijkt de praktische implementatie te zijn. Schneider Electric en Capgemini positioneren zich als partijen die niet alleen helpen bij de uitrol van de technologie, maar ook de integratie met concrete use cases die KPI’s moeten verbeteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home