SAP overweegt verkoop mobiele netwerksoftware

SAP

De Duitse softwarereus SAP bestudeert de mogelijkheid om zijn mobiele netwerkactiviteiten van de hand te doen. Het bedrijf zou reeds contact hebben gehad met potentiële kopers, zo meldt Bloomberg.

Het zakenblad baseert zijn berichtgeving op anonieme bronnen die naar verluidt bekend zijn met de plannen. SAP heeft een mobiele netwerkafdeling die software bouwt om telecomoperatoren te helpen bij het routen en verwerken van telefoontjes en sms-berichten tussen verschillende netwerken. Het bedrijf onderzoekt nu de interesse in de markt om die tak over te nemen.

De mobiele netwerkactiviteiten van SAP vloeien voort uit de overname van Sybase in 2010, dat vier jaar daarvoor zelf het bedrijf Mobile 365 Inc. had overgenomen voor meer dan 400 miljoen dollar. De afdeling genereert vandaag zo’n 250 miljoen dollar in jaarlijkse omzet. Een verkoop zou SAP ettelijke honderden miljoenen dollars kunnen opleveren, zo stellen de bronnen.

Voorlopig is er nog geen definitieve beslissing gevallen over een verkoop. SAP, dat tegenover Bloomberg niet wenste te reageren, kan nog altijd beslissen om de afdeling alsnog te behouden. Een verkoop zou evenwel in lijn liggen met de huidige strategie om te focussen op het uitbouwen van zijn cloudproducten en de legacy-business af te bouwen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home