Samsung en Western Digital werken samen aan Zoned Storage-oplossingen

Samsung en Western Digital zullen samen een ecosysteem voor Zoned Storage-oplossingen creëren. De twee bedrijven slaan de handen in elkaar om dat mogelijk te maken.  

De samenwerking moet standaardisatie van opslagtechnologieën stimuleren. Daarnaast moet softwareontwikkeling voor D2PF-technologieën tot stand worden gebracht. Met D2PF verwijzen de bedrijven naar Data Placement, Processing en Fabrics. De nieuwe technologieën krijgen ondersteuning van meerdere producenten en van verticaal geïntegreerde hardware- en softwarebedrijven.

Zoned storage

De start van de samenwerking spitst zich toe op Zoned Storage-oplossingen. De oplossingen moeten datagegevens kunnen opsplitsen in afzonderlijke delen en toewijzen aan de juiste zone. Hogere opslagcapaciteiten, snellere verwerking van gegevens en lagere latencies kenmerken de oplossing.

Bron: Western Digital

Zoned Namespaces SSD’s en Shingled Magnetic Recording HDD’s staan al op de planning. Ter ondersteuning wordt een speciale werkgroep op poten gezet, die erover moet waken dat datacenterarchitecturen open en schaalbaar zijn.

“Opslag is de essentiële basis voor het gebruik van data. Om de behoeften van vandaag en de ideeën van morgen mogelijk te maken, moeten we als industrie innoveren en samenwerken”, zegt Rob Soderbery, EVP en General Manager Flash Business bij Western Digital. “Fragmentatie vertraagt de acceptatie en voegt onnodige complexiteit toe voor softwareontwikkelaars. Om een technologie-ecosysteem succesvol te laten zijn, moeten we dit voorkomen. Wij moeten ervoor zorgen dat er algemene kaders en algemene oplossingsmodellen worden gevormd en dat die samenkomen.”

In een later stadium zal de samenwerking andere opkomende D2PF-technologieën aanpakken. Computational storage en storage fabrics zijn twee mogelijke pistes die de bedrijven meegeven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home