Red Hat Enterprise Linux en OpenShift krijgen nieuwe functies

Red Hat introduceert nieuwe mogelijkheden voor Red Hat Enterprise Linux en Red Hat OpenShift. Met de nieuwe toevoegingen wil Red Hat organisaties helpen edge computing in hybride cloud-implementaties te integreren. 

Het Linux-platform krijgt nieuwe functies die de stabiliteit van het systeem maximaliseren en de workload-onafhankelijkheid in kleinere fysieke omgevingen behouden. Vanaf nu biedt Red Hat OpenShift ook een ‘remote worker node’-architectuur. Deze oplossing kan helpen om Kubernetes te leveren in omgevingen met beperkte ruimte en remote implementaties. 

In zijn Worldwide Edge Spending Guide schat IDC de wereldwijde markt voor edge computing in 2024 op 250,6 miljard dollar. Naar verwachting omvat de markt voor edge-gerelateerde software ongeveer 21% van dat bedrag. 

Red Hat is er sterk van overtuigd dat edge computing een open hybride cloud vereist die gebouwd is op een basis van enterprise Linux en productieklare Kubernetes. Met zijn aangekondigde updates heeft Red Hat zowel zijn Linux- als zijn OpenShift-platform verder uitgerust om aan de vraag te voldoen. 

Nieuwe edge oplossing voor Linux- en OpenShift-platform

Met de verbeteringen aan Red Hat Enterprise Linux 8.3 kan het platform zich makkelijker verplaatsen van de kerndatacenters tot de externe servers met beperkte ruimte. Het platform is gebouwd om de ondersteuning, stabiliteit en veiligheidskenmerken te bieden die nodig zijn voor zakelijke edge-implementaties. 

In augustus 2020 introduceerde Red Hat OpenShift 3-node clusterondersteuning die het Kubernetes-platform het mogelijk maakte om de edge van het netwerk in een kleinere footprint te ondersteunen. Met remote worker node breidt OpenShift de ondersteuning verder uit. 

Dankzij remote worker nodes kunnen IT-organisaties enkele worker notes op afgelegen locaties zetten. Deze kunnen vervolgens beheerd worden door gecentraliseerde supervisor nodes op een grotere locatie, zoals een core- of regionaal datacenter. Door de remote worker nodes te combineren met Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes kunnen IT-teams consistentere en stabielere Kubernetes-clusters inzetten, overal waar de verbinding met het internet vertrouwbaar is in de open hybride cloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home