Proximus heeft nu 14 operatoren op zijn glasvezelnetwerk

Op één jaar tijd heeft Proximus veertien nationale en internationale operatoren verwelkomd op zijn glasvezelnetwerk. Een jaar geleden beet edpnet de spits af, maar de lijst is ondertussen flink uitgebreid met nieuwe operatoren.

Een jaar geleden kondigde Proximus aan dat edpnet als allereerste een overeenkomst had gesloten met Proximus om het glasvezelnetwerk te gebruiken. Vandaag staat de teller op 14 operatoren. Het open glasvezelnetwerk van Proximus is beschikbaar voor andere operatoren om eigen diensten aan te bieden aan zowel residentiële klanten als bedrijven.

De samenwerkingen kaderen in het grote ‘Glasvezel voor België’-plan. Proximus investeert sinds 2016 3 miljard euro om de uitrol van het glasvezelnetwerk te versnellen over tien jaar tijd. In maart van dit jaar had de operator al 6.000 bedrijven op glasvezel aangesloten en waren in 24 gemeenten werken gestart of ingepland. Daarmee staat Proximus al het verst in de ontwikkeling van een glasvezelnetwerk.

Concurrentie

Onder druk van de Conferentie van telecommunicatie- en mediaregulatoren (CRC) moest Proximus evenwel plooien. Uit een marktanalyse van de telecomregulator bleek namelijk dat een verlaging van de wholesaletarieven en de openstelling van het glasvezelnetwerk van Proximus noodzakelijk zijn om voldoende concurrentie op de markt te garanderen.

Deze aanpak zorgt ervoor dat op één jaar tijd al 14 onafhankelijke telecomleveranciers kozen voor het commercieel glasvezel-aanbod van Proximus. Door zijn glasvezelnetwerk open te stellen, bevordert Proximus de concurrentie op de breedbandmarkt in België.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home