Microsoft test betere taakbalk voor Windows 11

Windows taakbalk overflow

Microsoft test nieuwe overflowfuncties voor de taakbalk. Al is het nog lang niet zeker dat die vernieuwingen er ook effectief komen.

Op regelmatige basis brengt Microsoft nieuwe toepassingen of tweaks uit voor Windows. Om dat te vooral te testen, experimenteert Microsoft met Windows 11 toepassingen en gebruikersfuncties via hun Insider Preview kanalen. Een heel interessante add-on is uitgerold op het experimental Dev kanaal.

Toegang tot openstaande apps

Het is een aangepaste versie van de taakbalk die het overzicht bewaart wanneer de gebruiker te veel apps heeft open staan. Wanneer je klikt op een ellipsvormig pictogram op de taakbalk, dan opent een overflow menu met openstaande apps. Op die manier heb je gemakkelijker toegang tot die apps, alsof je op je taakbalk staan.

Dit zou een grote verbetering betekenen in vergelijking met het huidige overloopgedrag waarbij één pictogram ruimte inneemt om het pictogram te tonen. De rest blijft ontoegankelijk. In de nieuwe versie zal dit pictogram op de taakbalk blijven, naast het ellipsvormige pictogram.

lees ook

Windows updatewijziging: voortaan elke drie jaar een nieuwe versie, tussendoor meer functie-updates

(Nog) niet voor iedereen beschikbaar

Microsoft test ook een verbetering aan de nearby sharing functie. Die maakt gebruik van UDP en Bluetooth om apparaten te detecteren op hetzelfde lokale netwerk. Deze veranderingen zijn alleen van toepassing wanneer je verbonden bent met een privé netwerk en je gebruikt maakt van de built-in sharing toepassing.

Het is nog maar de vraag of deze toepassingen ook effectief worden uitgerold naar het grote publiek. Tests in het Dev kanaal komen niet meteen in aanmerking voor een release. Het is pas wanneer de overflow-test naar Beta of Release preview kanalen gaat, dat de kans groot is dat de toepassing het grote publiek bereikt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home