Lenovo koppelt AI aan de edge en lanceert nieuwe server

Lenovo

Computerbedrijf Lenovo lanceert een versie voor Edge en AI van zijn IaaS-model TruScale. Daarnaast brengt Lenovo ook de ThinkEdge SE455 V3, een krachtige nieuwe edge-server.

Het Chinese computerbedrijf Lenovo breidt zijn diensten uit met TruScale voor Edge en AI. Hiermee moet remote computing meer massaal kunnen worden ingezet. Voor de edge brengt Lenovo bovendien de nieuwe server ThinkEdge SE455 V3 uit.

Betaalbare service

Met deze nieuwe versie van Lenovo TruScale moeten bedrijven zich sneller kunnen aanpassen aan de snel evoluerende technologie die AI is. Het bedrijf combineert zijn edge-kennis met het IaaS-model en creëert zo een pay-as-you-go-model voor zijn klanten. Hiermee kunnen gebruikers edge-computing combineren met inzichten die door AI zijn gegenereerd.

Lenovo wil ook bedrijven met beperkte middelen de nodige toegang geven tot AI in de edge. Hiervoor stelt het bedrijf meer dan 150 standaard oplossingen en een schaalbaar IaaS-model ter beschikking.

De maandelijkse kost is voorspelbaar voor de klanten en de diensten van Lenovo gaan end-to-end. TruScale maakt gebruik van tools en diensten uit één bron en dat maakt de randinfrastructuur betaalbaar, volgens het bedrijf. Klanten betalen alleen voor wat ze effectief gebruiken.

lees ook

Lenovo lanceert twee nieuwe tablets voor werk en school

Being server’ed

Met de ThinkEdge SE455 V3-server moet het mogelijk zijn om makkelijker vanop afstand zware AI-processen te ondersteunen. Het systeem draait op een processor uit de nieuwe EPYC 8004-serie. Deze server is gebouwd met alle gegevens die in datacenters worden verwerkt in gedachten.

De bedoeling is betere prestaties en efficiëntie aan de edge, data-intelligentie ontsluiten en next-gen AI-toepassingen mogelijk maken. Het ontwerp is compact, wat kostenverlagend en stil moet werken, mede ook door het lagere stroomverbruik.

Partners

Naast deze lanceringen bevestigt Lenovo ook zijn blijvende partnerschappen met bedrijven als AMD, Intel, NVIDIA en Qualcomm. Die samenwerkingen moeten nieuwe oplossing blijven opleveren voor heel wat AI-gerelateerde zaken, in verschillende sectoren.

Eerder deze maand lanceerde Lenovo ook al een monitor met 3D-effecten, tijdens de IFA-beurs. In augustus was er ook al een update van zijn securitypakket met de CyberArk Endpoint Privilege Manager.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home