Lenovo lanceert 27 inch monitor met 3D-effecten

lenovo thinkvision 27 3D
Bron: Lenovo

Het Lenovo ThinkVision 27 3D-display kan 3D-effecten nabootsen zonder dat je daarvoor een bril hoeft te dragen. Vanaf begin 2024 te koop voor 2.999 euro.

Lenovo heeft tijdens de IFA-beurs een reeks nieuwe hardware-producten aangekondigd. De ThinkVision 27 3D sprong, letterlijk en figuurlijk, het meest uit het oog. Op het eerste zicht ziet dit scherm er als een doorsnee 27 inch 4K-monitor uit, met een verversingsgraad van 60 Hz. Aansluitingen zijn voorzien voor HDMI 2.1, DisplayPort 1.4 en USB-C, dus op dit vlak kom je niets te kort.

Een extra dimensie

Maar dit scherm heeft wel wat in de hoge hoed zitten. Het scherm kan namelijk switchen tussen 2D en 3D via de ingebouwde 3D Explorer-software van de fabrikant. De software ‘kapt’ het scherm in twee en volgt je ogen om de twee schermhelften opnieuw samen te voegen tot een 3D-projectie, waarvoor je geen toegewijde bril nodig hebt. De marketingbeelden zijn volgens PCWorld wel lichtjes overdreven, want de projecties blijven wel netjes binnen de afgebakende zone van het scherm zweven.

lenovo thinkvision 27 3D
Bron: Lenovo

Naast compatibele software moet je pc ook aan de volgende hardwarevereisten voldoen om het 3D-effect te kunnen creëren:

  • CPU: Intel Core i5 (zevende generatie of nieuwer)
  • GPU: Nvidia GeForce GTX 1050
  • Minstens 16 GB RAM

Kan je alles op deze lijst afvinken, dan is de Lenovo ThinkVision 27 3D vanaf februari 2024 te koop en dat voor een stevig prijskaartje van 2.999 euro (incl. btw).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home