AWS introduceert vijf ML-diensten voor de industrie

aws

AWS introduceert tijdens de digitale versie van Re:Invent vijf nieuwe machine learning-diensten op maat van de industrie. Die moeten samen de efficiëntie en veiligheid van productie-omgevingen omhoog krikken.

AWS lanceert vijf nieuwe diensten voor productie-omgevingen, allemaal gebaseerd op machine learning. Samen moeten die diensten de operationele efficiëntie, kwaliteitscontrole en veiligheid van industriële omgevingen verbeteren. Ze combineren machine learning-algoritmes met de analyse van sensordata en computer vision.

Uitgebreid aanbod

AWS maakt zich sterk dat het nieuwe aanbod de uitgebreidste cloud-to-edge-suite van industriële machine learning in de markt is. De tools zijn gericht op klanten van alle formaten in alle industrieën. Het gaat om volgende diensten:

  • AWS Monitron combineert sensors, gateways en machine learning in een end-to-end-oplossing die problemen met toestellen kan opsporen. Zo zorgt de dienst voor tijdig onderhoud, voor er iets misloopt.
  • AWS Lookout for Equipment richt zich op klanten die al sensoren in hun toestellen hebben. Die kunnen ze voortaan combineren met de machine learning-tools van AWS, opnieuw met predictive maintenance in het achterhoofd.
  • AWS Panorama Appliance helpt klanten met beveiligingscamera’s dan weer om de toestellen breder in te zetten. De dienst zet computer vision in voor onder andere kwaliteitscontrole en beveiliging van de werkplek.
  • AWS Panorama Software Development Kit (SDK) is een verlengde van het bovenstaande. Deze tool maakte AWS op maat van camerafabrikanten. Zij kunnen de computer vision-capaciteiten van AWS zo inbouwen in hun hardware.
  • Amazon Lookout for Vision gebruikt tot slot door AWS getrainde modellen op video’s en beelden afkomstig van de productie-omgeving om eventuele problemen op te sporen.

Voor steeds meer klanten is data de lijm die complexe industriële systemen samenhoudt, denkt AWS. De analyse van die data zorgt ervoor dat industriële processen, die typisch met erg weinig marge functioneren, operationeel blijven. Bovendien staan productiebedrijven onder constante druk van hun aandeelhouders en concurrenten om kosten te verlagen en de kwaliteit en efficiëntie te verhogen. Het nieuwe aanbod moet daarbij helpen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home