Intel wil supersnel Wifi 7 uitrollen in 2024

Wifi 7

Wifi 6E is pas ingeburgerd als wifi-standaard en de opvolger klopt al op de deur. Intel verwacht Wifi 7 los te laten in 2024. Dat zou gepaard gaan met een meer dan verdubbelde data snelheid.

De nieuwe, ultrasnelle, Wifi-connectie van Intel komt met een verdubbeling van de datasnelheid tot wel 36Gb/s. Dat is een enorme verbetering ten opzichte van het al snelle Wifi 6E. Intel zegt dat het binnenkort de plannen met Wifi 7 (ook wel 802.11be genaamd) zal overmaken aan de Wi-Fi Alliance. Op die manier wil Intel een certificaat scoren om in 2024 Wifi 7 aan te bieden. Intel zal dat als eerste doen bij mobiele producten. In een latere fase volgen onder andere desktops. Toch zal het nog tot 2025 duren voor Wifi 7 voor iedereen beschikbaar zal zijn.

lees ook

Wifi 7 komt eraan: snelste draadloze internet ooit

Sneller en beter

Wifi 7 zal in principe al vroeger opduiken. MediaTek wil het volgend jaar al klaarstomen voor gebruik. Naast veel hogere transfersnelheden zal Wifi 7 beschikken over een grotere bandbreedte met 4h QAM (Quadruple Amplitude Modulation), vier keer meer dan bij 6E. Hierdoor moet het signaal nog betrouwbaarder zijn. Dat komt onder andere toepassingen in AR/VR ten goede.

Een andere belangrijke functie van Wifi 7 is de Multi-Link Operation (MLO) dat twee connecties op twee verschillende bandbreedtes tegelijkertijd toestaat. Het laat mensen toe om zowel op 5GHz als 6GHz verbonden te zijn. Ook deze functie moet de prestaties aanzienlijk verbeteren.

6E nog niet helemaal ingeburgerd

Volgens Korea IT News, dat met het nieuws van Intel op de proppen kwam, zou de technologie zelfs nog sneller kunnen zijn dan nu gedacht. “Wifi 7 verdubbelt zowat de bandbreedte van 802.11ax (Wifi 6) tot 320 MHz en verdubbelt de snelheid van Wifi”, verduidelijkt Eric McLaughlin, ondervoorzitter bij Intel’s Wireless division. “Aangezien de release nog meer dan een jaar verwijderd is, bestaat de kans dat er nog verbeteringen in het proces komen.”

Het is opvallend dat Intel (en andere) zo hard inzetten op Wifi 7 terwijl veel bedrijven Wifi 6E nog niet (volledig) hebben omarmd. Apple bijvoorbeeld, dat een traditie heeft in het aanbieden van next-gen hardware, blijft voorlopig achterwege. Al is de verwachting wel dat de toepassing zal zijn geïmplementeerd bij de voorstelling van de nieuwe iPhone 14.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home