Intel Gaudi 3-accelerators verschijnen eind dit jaar

Intel geeft meer informatie over zijn AI-ambities en de status van de Gaudi 3-accelerator. Die zou momenteel gevalideerd worden en nog dit jaar op de markt verschijnen.

Intel is momenteel bezig met de validering van zijn Gaudi 3-accelerator. De chips zou in Q3 van dit jaar algemeen beschikbaar zijn. Gaudi 3 volgt Gaudi-2 op. Die accelerator kwam pas nog in het nieuws met dank aan benchmarks van Stability AI, waaruit bleek dat het component erg competitief is in vergelijking met de Nvidia H100 en A100, zeker bij training.

Waar Gaudi 2 nog op een 7 nm-proces wordt gefabriceerd, kiest Intel 5 nm voor Gaudi 3. Die sprong alleen al moet hogere prestaties aan een lager energieverbruik verzekeren. Intel maakt natuurlijk ook architecturale verbeteringen en claimt dat dit nieuwe component vier keer meer rekenkracht aan boord heeft, samen met een twee keer hogere netwerkbandbreedte en 1,5 keer meer bandbreedte voor het HBM-geheugen.

Falcon Shores

Intel laat verder nog weten dat Falcon Shores nog steeds op de planning staat voor 2025. Falcon Shores wordt een nieuwe GPU op maat van datacenters die GPU-aspecten combineert met Gaudi-technologie. De chip werd echter al enkele keren uitgesteld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home