Intel gaat in beroep na beschuldiging patentinbreuk Ice Lake, Tiger Lake en Alder Lake

Intel gaat in beroep nadat R2 de Amerikaanse chipgigant aanklaagde voor inbreuk op zijn patent. Dit zou een verbod op de verkoop van bepaalde hardware kunnen betekenen.

R2 Semiconductor beschuldigt Intel ervan inbreuk te hebben gedaan op een patent. De Duitse patentrechtbank heeft naar aanleiding van deze beschuldigingen een bevel uitgevaardigd tegen de verkoop van enkele Intel-chips. De betwiste technologie zit in Intel-processors van de tiende, elfde en twaalfde generatie (Ice Lake, Tiger Lake en Alder Lake). Intel gaat hiervoor in beroep en is van mening dat R2 alleen uit is op het loskrijgen van grote bedragen bij innovators zoals Intel.  

Intel gaat in beroep

Intel wil nu in beroep gaan tegen het besluit, dat een verbod zou betekenen op de verkoop van bepaalde toestellen. Hardware van HP- en Dell ligt aan de basis van de klacht, al zitten de chips natuurlijk in veel meer computers en servers. Ook Ice Lake Server (Xeon) -processors worden genoemd.

Een nauw contact van Intel zei dat sommige van de processors die door de rechtszaak getroffen zijn, al stopgezet zijn, en voegde eraan toe dat de zaak geen gevolgen heeft voor Raptor Lake en Raptor Lake Refresh, de dertiende en veertiende generatie chips van het bedrijf. De oudere chips zijn over het algemeen niet meer zo relevant voor endpoints, maar wel voor (budgetvriendelijkere) servers.

Intel verklaart dat R2 deze rechtszaken gebruikt om grote bedragen los te krijgen bij innovators als Intel. R2 spande eerder al een rechtszaak aan tegen Intel in de VS, zonder succes. Nu verschuift R2 de campagne tegen Intel naar Europa. Intel betwist dat R2 een echt bedrijf is met andere doeleinden dat patentrechtszaken. Het betwiste patent zou over de regulering van voltages in CPU’s gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home