HPE breidt GreenLake uit met VM’s, bare metal en containers

HPE logo

HPE GreenLake verwelkomt drie nieuwe clouddiensten waarmee klanten flexibel in gebruik kunnen schalen: virtuele machines, containers en bare metal.

De nieuwe en uitgebreide clouddiensten binnen HPE GreenLake maken het mogelijk voor middelgrote bedrijven om VM-licenties vanaf 100 stuks te provisioneren tot maximaal 600 in gestandaardiseerde blokken met 4, 8, 12 of 16 compute nodes. Back-up en service is optioneel beschikbaar.

Wat betreft bare metal kunnen bedrijven compute- en opslagbronnen provisioneren en beheren in GreenLake Central. Vanaf daar kunnen workloads direct op de server draaien of via VM’s of containers in een handig overzicht.

HPE Ezmeral

HPE GreenLake clouddienst voor containers gebruikt dezelfde bouwstenen als bare metal en virtuele machines en maakt het toegankelijk met oplossingen in diverse capaciteiten via het HPE Ezmeral containerplatform. Ezmeral is een belangrijke component die moet strijden tegen VMware en Red Hat OpenShift. Volgens HPE is de strategie hier duidelijk: opensource, autonoom, intelligent, veilig en alle edge-systemen en clouds connecteren op een geautomatiseerde manier.

lees ook

HPE lanceert nieuwe ruimtecomputer naar ISS

Tot slot richt HPE zijn pijlen op de wereldwijde kmo-markt met GreenLake. Het heeft wereldwijd samenwerkingen afgesloten met belangrijkste distributeurs en colocatiepartners. Die aanpak is zeker in België belangrijk omdat het kmo-segment haast uitsluitend via het partnerkanaal loopt. Met een standaardisering van het aanbod hoopt HPE dat GreenLake meer wordt omarmd in alle kleine en middelgrote bedrijven die willen overstappen naar een as-a-serviceformule. Lees ons volledige achtergrondverhaal hierrond hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home