Equinix tekent 69ste positieve kwartaal op rij op

Equinix

Sinds 2003 heeft datacenterspecialist Equinix geen negatief kwartaal meer gekend. De datacenterspecialist blijft het goed doen, ondanks economische perikelen.

De bankencrisis had geen negatieve impact op de winstcijfers van Equinix en de huidige coronacrisis lijkt de omzet al evenmin te raken. Voor het 69ste kwartaal op rij zet de datacenterspecialist een positief kwartaal neer. Dat wil zeggen dat het bedrijf al 17 jaar aan een stuk positieve cijfers draait, zonder enige onderbreking.

Meer vraag

De economische problemen momenteel gaan aan Equinix voorbij. De omzet steek met 6 procent tot 1,445 miljard vergeleken met vorig jaar, een stijging van twee procent vergeleken met het vorige kwartaal. Op zich is dat niet verwonderlijk. Hoewel de economie in het slop zit, vieren digitale diensten hoogtij. Zelfs de kleinste bedrijven gaan opzoek naar digitale ondersteuning voor telewerk, is het niet met VDI-oplossingen dan minstens met samenwerkingstools zoals Zoom of Teams. De vraag naar capaciteit is hoog, en Equinix kan daar als onafhankelijke colocatieprovider een antwoord op bieden.

Eén van de klanten die het bedrijf recent mocht verwelkomen was Zoom, dat intussen ook klant is bij Oracle. Het bedrijf illustreert zo de robuustheid van de relevantie van digitale infrastructuur. Zelfs wanneer het globaal wat minder gaat, kunnen datacenterproviders mooie cijfers neerzetten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home