Cisco koopt Acacia voor twee miljard dollar meer dan gepland

Cisco
rhdr

Anderhalf jaar na de aankondiging van de acquisitie van Acacia door Cisco is de deal nu eindelijk rond. Cisco raakte niet zonder kleerscheuren door tot het einde van het hobbelige parcours, en betaalt uiteindelijk bijna 2 miljard dollar meer dan eerst voorzien.

De overnamedeal tussen Cisco en Acacia is rond. Midden 2019 al kondigden beide partijen de acquisitie al aan. Cisco zou Acacia onder zijn vleugels nemen voor 2,6 miljard dollar. Dat feestje ging uiteindelijk niet door. Acacia blies de overeenkomst op waarna Cisco zijn doelwit voor de rechter sleepte. Uiteindelijk bereikten de twee bedrijven een nieuwe overeenkomst. Cisco koopt Acacia zoals gepland, al telt de netwerkspecialist daar nu 4,5 miljard dollar voor neer.

Optische interconnects

Acacia is gespecialiseerd in snelle optische interconnects op maat van grote datacenters. De technologie helpt techgiganten om verspreide systeembronnen sneller te verbinden. Acacia is gespecialiseerd in technologie die je rechtstreeks in hardware kan klikken. Dat staat in contrast met wat vandaag de norm is voor optische hardware. Die zit doorgaans geïntegreerd in het chassis, wat de implementatie een stuk complexer maakt.

Cisco ziet optische verbindingen zelf als een bouwsteen voor de infrastructuur van morgen en wil het portfolio van Acacia daarom graag integreren. Vooral het aanbod aan de 400G-plus-markt komt met de overname in het vizier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home