Cisco breidt intent-based networking verder uit

Cisco

Cisco vult zijn intent-based networking (IBN)-portfolio aan met enkele nieuwe toepassingen om netwerken eenvoudiger te segmenteren en beveiligen. Dat maakt de fabrikant bekend tijdens Cisco Live, dat momenteel virtueel plaatsvindt.

Vooreerst integreert Cisco zijn SD-WAN met zijn secure internet gateway Umbrella. Die biedt beveiliging van de DNS-laag, firewall- en CASB-functionaliteiten. Dankzij de integratie en vereenvoudigde licenties, wordt de implementatie voor bedrijven eenvoudiger.

Nog nieuw zijn User-Defined Networks (UDN). IT-teams kunnen voortaan via Cisco DNA Center eindgebruikers een deel van de controle in handen geven over hun eigen draadloos netwerk. Ze kunnen hun toestellen veilig aanmelden en via de mobiele UDN-app bepalen of ze verbinding maken met hun eigen netwerkpartitie.

AI Endpoint Analytics

Nog in DNA Center neemt Cisco voortaan toestellen mee die voorheen niet gemonitord en gesegmenteerd konden worden. Met name in diverse IoT-omgevingen is dat traditioneel een moeilijke taak.

Nu is er AI Endpoint Analytics om tot dusver onbekende toestellen te identificeren en logisch te groeperen. Groepgebaseerde policy analytics analyseert de trafiek tussen toestellen om zo nieuw beleid te definiëren en juister te segmenteren.

De nieuwigheden in Cisco DNA Center zijn vanaf deze zomer beschikbaar. De integratie van Cisco SD-WAN met Umbrella is onmiddellijk beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home