BelgiumIX ontgroeit Brussel met aansluiting Datacenter United

BelgiumIX sluit de datacenters van Datacenter United aan op zijn netwerk en breidt zijn aanwezigheid daarmee uit naar het Antwerpse.

BelgiumIX voegt de datacenters van Datacenter United toe aan zijn netwerk. Het gaat op een installatie in Brussel en eentje in Antwerpen. Met de aansluiting van het Antwerpse datacenter breidt BelgiumIX zijn aanwezigheid naar die provincie uit.

BelgiumIX noemt zichzelf een alternatief interconnectieplatform en is in feit een concurrent van BNIX van Belnet. Het bedrijf levert internet exchange-diensten. Concreet zorgt het voor efficiënte verbindingen tussen verschillende partijen. Internet exchange-providers voorzien voor een stuk de ruggengraat van het internet. Aangesloten partijen kunnen supersnel verkeer tussen elkaar uitwisselen en de IX zelf is verder verbonden met internetproviders.

Uitbreiding voorbij Brussel

De integratie van Datacenter United is belangrijk voor BelgiumIX, dat als underdog in de markt staat. Het bedrijf is vooral actief in Brussel en omgeving maar heeft grotere ambities. De uitbreiding naar een Antwerpse locatie is een stap in de goede richting.

Voor de aansluiting ging BelgiumIX opzoek naar een bestaande partner met de juiste capaciteiten. Uiteindelijk wordt het fiberspecialist Verixi die de fysieke aansluiting van het Antwerpse datacenter van Datacenter United voorziet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home