Datacenter United werkt aan veiligste datacenter van België

Het zogenaamde Tier IV-certificaat is uniek in België. De bouw van het datacenter moet rond augustus 2021 afgerond zijn.  

Datacenter United – dat verschillende datacenters uitbaat in Vlaanderen, wordt het veiligste datacenter in België. Voor hun nieuwe verbouwingsplannen kregen ze een Tier IV-certificaat van het Amerikaanse Uptime instituut- de hoogst mogelijke veiligheidsgraad voor datacenters. In Europa zijn er maar een paar datacenters die dit hoge niveau van service en veiligheid kunnen garanderen. De bouw zal rond augustus 2021 klaar zijn.

Tier IV benadrukt vooral de veiligheid ten opzichte van externe factoren zoals fysieke beveiliging en beschikbaarheid van data. Die laatste heeft een zekerheidspercentage van zo goed als 100 procent (99.995 procent uptime/beschikbaarheid en slechts 26.3 minuten downtime per jaar).

Tier IV-certificering

“België bleef tot nu toe een blinde vlek op de geografische as tussen Amsterdam en Parijs wanneer het ging over Uptime Institute certificering. Met deze Tier IV-certificering zetten we België en meer specifiek Antwerpen op de digitale kaart”, aldus Friso Haringsma, oprichter en CEO van Datacenter United. 

Covid-19 heeft datacenters een extra impuls gegeven. Er is een groeiende vraag naar extra bandbreedte en lokale IT-ruimtes worden steeds vaker uitbesteed aan derden. Bij Datacenter United is er nog ruimte om uit te breiden. Op de huidige locatie is het mogelijk om de oppervlakte met 8.500 m² uit te breiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home