Base schakelt 5G in voor alle abonnees vanaf 18 april

Base

De 5G-dekking van Base is voorlopig beperkt tot Antwerpen, Leuven en de Belgische kust en wordt geleidelijk aan naar andere grote steden uitgebreid.

Base laat zijn klanten zelf beslissen of ze gebruik willen maken van 5G waar het beschikbaar is. Wie 5G niet inschakelt via de My Base-app, blijft genieten van 4G-dekking op 5G-locaties. Volgens de mobiele provider mogen abonnees downloadsnelheden tot 150 Mbps en uploadsnelheden tot 35 Mbps verwachten.

Vanaf 18 april kunnen de eerste Base-klanten 5G activeren. Volgens Base heeft 16 procent van de huidige abonnees een 5G-compatibel toestel.

In een eerste fase geldt de nieuwe optie voor alle klanten (residentiële en SOHO) met één van deze abonnementen: Vanaf Base 15, Base Internet anywhere en elk Base Pro-formule. De andere postpaid-klanten en de klanten met een prepaidkaart zullen later eveneens 5G kunnen gebruiken. Een exacte richtdatum geeft Base voorlopig niet.

5G-veiling

De uitrol van 5G berust vandaag nog op het voorlopige spectrum dat vorig jaar door het BIPT werd toegekend en op het 4G-spectrum. Na de toekenning van de eigenlijke 5G-licenties zal de uitrol in een stroomversnelling komen volgens Base, dat eigendom is van Telenet en ook diens netwerk gebruikt.

De grote 5G-veiling staat gepland voor juni 2022. Vijf mobiele operatoren hebben een goedkeuring ontvangen van het BIPT en mogen bieden.

lees ook

De controverse voorbij: is 5G gevaarlijk of niet?

Base is een van de laatste die het tijdelijke spectrum van het BIPT benut om 5G aan te bieden. Proximus beet de spits af in 2020 als eerste en eind vorig jaar volgde Telenet. In februari dit jaar was het de beurt aan Orange. Base sluit het rijtje voorlopig af met een 5G-optie voor bestaande klanten. Daarna wordt het afwachten wat de 5G-veiling brengt om het volwaardige potentieel van de nieuwe technologie te benutten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home