AMD toont volgende generatie Pensando-DPU’s en omarmt ontwikkelaars

AMD toont waarom het vorig jaar grof geld neertelde voor Pensando met een bloemlezing van klanten die de loftrompet afsteken. We zien ook een tipje van de sluier voor de volgende generatie.

Op de Datacenter- en AI-technologie-première in San Francisco in de VS zet AMD een portfolio aan netwerk-accelerators onder de merknaam AMD Pensando in de verf. AMD kocht Pensando, dat gespecialiseerd was in DPU’s, vorig jaar voor 1,9 miljard dollar.

Vandaag sleurt AMD een heleboel grote namen op het podium. Stuk voor stuk vertellen ze hoe AMD Pensando hun leven en datacenter heeft verbetert. Toegegeven, de cijfers zijn knap. Zo horen we van DXC Technology hoe de uitrol van Aruba’s CX 10000-switch met Pensando-DPU aan boord goed is voor een besparing van 65 miljoen Euro. Gerald Gedrace, Principal Group TPM Manager bij Microsoft Azure, laat dan weer weten dat de Pensando-DPU’s voor zichzelf betalen wanneer je zelfs maar één dienst van de server naar de DPU kan migreren.

Goed nieuws dus dat AMD blijft inzetten op Pensando. Het is de ambitie van het bedrijf om iedere twee jaar te innoveren en zo één generatie voor te blijven op de concurrentie. Tegen het einde van 2023 plant AMD dan ook om de volgende generatie van Pensando-chips te lanceren. Die krijgt de codenaam Giglio en moet meer pk’s bieden en minder dorstig zijn naar stroom.

SSDK voor ontwikkelaars

De AMD Pensando-DPU is een ASIC in hart en nieren. De P4-componenten op de chip zijn programmeerbaar. Daardoor is het mogelijk voor bedrijven om de DPU te optimaliseren voor tal van taken. Zo kan je een virtuele firewall, load balancer of hypervisor rechtstreeks op de DPU draaien.

Om daar een grote impact te hebben, moeten ontwikkelaars mee aan boord zijn. Daarom kondigt AMD vandaag de Pensando Software-in-Silicon Developer Kit (SSDK) aan. Verschillende grote klanten maken vandaag al gebruik van die mogelijkheid.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home