Zoom zet in op apps en lanceert SDK voor ontwikkelaars

Zoom

Zoom kondigt de algemene beschikbaarheid van de Zoom Apps SDK aan. Hiermee kunnen ontwikkelaars Zoom-apps bouwen.

Begin vorig jaar maakte Zoom zich op om meer applicaties te voorzien om een eigen ecosysteem uit te bouwen. Het trok 100 miljoen dollar uit om start-ups aan te trekken. In de zomer van 2021 zag Zoom Apps het levenslicht, een alles-in-éénplatform dat los stond van de Zoom App Marketplace. Hiermee kan je je favoriete apps integreren in de Zoom-omgeving zonder ertussen te moeten schakelen.

Zoom wil nu dat pakket wat meer tractie geven met de algemene beschikbaarheid van de Zoom Apps SDK, een JavaScript SDK die ontwikkelaars toegang geeft tot functies zoals virtuele achtergronden en data. Het doel van Zoom is ontwikkelaars tools te geven om ervaringen binnen Zoom-meetings te creëren, al dan niet asynchroon met de Zoom desktopsoftware.

Brendan Ittelson, CTO bij Zoom: “Met de lancering van Zoom Apps SDK blijft het Zoom Developer Platform uitbreiden en biedt het ontwikkelaars nieuws manieren om videocommunicatie en samenwerken te integreren in hun creaties.” Hij benadrukt dat de SDK belangrijk is voor ontwikkelaars om toegang te krijgen tot innovatieve appfunctionaliteiten en functies.

Met de forse investering toont Zoom aan dat het meer is dan alleen een dienst om te videobellen. Het moet dat ook, want Microsoft Teams komt er als een pletwals aan. Slack, ooit de grootste concurrent van Teams, heeft de handdoek in de ring gegooid. Het heeft zijn chat-app verkocht aan Salesforce voor 27,7 miljard dollar eind vorig jaar.

Zoom moet nu verder evolueren om te voorkomen dat Microsoft Teams de bovenhand neemt. Het uitbouwen van een uitgebreid app-ecosysteem is daarin een belangrijkste stap. Microsoft kijkt echter niet vanaf de zijlijn toe en heeft als onderdeel van Microsoft 365 en een diepe integratie in Office een belangrijke troef in handen. Een snelle boost van het app-ecosysteem wordt cruciaal voor Zoom om verder te blijven groeien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home