Windows 11 krijgt een functie-momentje van Microsoft

Windows 11

Windows lanceerde een nieuwe test-build, met functies die wel eens snel hun weg naar jouw hardware zouden kunnen vinden.

Microsoft bracht met 22621.1776 een nieuwe Insider-build uit voor Windows 11 . Die bevat heel wat functies die misschien snel beschikbaar gaan zijn voor toestellen die met het besturingssysteem werken.

Een momentje

Eerder verkondigde Microsoft al dat het doorheen de officiële grote upgrades geregeld kleinere updates met nieuwe functies zou uitvoeren in Windows 11. Intussen bekend als de Windows Moments. En dit is misschien opnieuw zo’n moment.

Als je de build Release Preview op je pc hebt, kan je die nieuwe functies in de instellingen vinden bij ‘Windows Update’.

lees ook

Poll: welk besturingssysteem draait jouw pc?

Nieuwigheden

Een eerste nieuwe functie is Content-Adaptive Brightness Control. Die houdt in dat Windows automatisch de helderheid en het contrast van het scherm aanpast bij de overgang tussen donkere en lichte beelden.

Er komen ook meerdere opties voor het virtuele aanraakklavier. Wanneer je de connectie tussen je Surface-toetsenbord en de Surface Pro-tablet verbreekt, verschijnt er meteen een pop-up met dat virtuele klavier. In de instellingen heb je de optie om dat permanent zichtbaar te maken, alleen wanneer je het fysieke toetsenbord verwijdert of om het gewoon nooit te tonen.

Qua beveiliging heb je nu de mogelijkheid om een code voor tweestapsverificatie, die via sms  komt, te kopiëren, als je telefoon verbonden is met je computer. Dat gebeurt via de telefoon-app Phone Link van Microsoft.

Sommige toestellen hebben sensoren om bepaalde functies automatisch uit te voeren. Het scherm dimmen wanneer je niet aan je computer zit, om batterij te sparen, bijvoorbeeld. Die instellingen kan je nu ook zelf aanpassen.

Dit zijn maar enkele van de vele nieuwe functies en aanpassingen bij bestaande features. De volledige lijst kan vind je in een blog van Windows zelf.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home