Randapparatuur met Microsoft-naam verdwijnt, enkel Surface blijft over

Microsoft toetsenbord

Wie onder andere een goedkoop en degelijk ergonomisch draadloos toetsenbord- en muiscombo wil, moet nu snel zijn.

Wist je dat Microsoft al langer computerhardware maakt dan het Windows besturingssysteem? De eerste muis dateert van 1983, ruim twee jaar voor Windows 1.0 het levenslicht zag. Wat volgde zijn toetsenborden, joysticks, gamepads en tal van andere randapparatuur onder de merknaam Microsoft. Daar komt nu een eind aan.

De hardwaretak verdwijnt niet, maar de naam Microsoft wel. Alles wordt voortaan Surface. De huidige voorraad aan hardware met de Microsoft-naam op, wordt verkocht tot er niets meer is. De beslissing is economisch getint volgens The Verge. Een deel van de verantwoordelijke afdeling wordt afgedankt.

Het huidige aanbod aan Surface-accessoires blijft beschikbaar waaronder muizen, toetsenborden, stylussen, docking stations en andere zaken. Het is voorlopig niet duidelijk of sommige van de bestaande Microsoft-randapparatuur evolueren naar Surface. De huidige Surface line-up is niet bepaald instapvriendelijk wat betreft budget.

Zeker voor wie graag met ergonomische hardware werkt, is dit een streep door de rekening. Een draadloze set met toetsenbord en muis kost nu 119,95 euro inclusief btw. De Surface-variant met enkel een draadloos toetsenbord kost evenveel, maar dan heb je geen ergonomische draadloze muis.

Voorlopig schept Microsoft geen duidelijkheid over wat er gaat gebeuren met de low-end hardware die vandaag niet onder de Surface-vlag vallen. Mogelijk vindt de fabrikant het sop de kolen niet waard en laat het die markt (met lagere marges) liever aan gespecialiseerde partijen zoals Logitech over.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home