Werkt OpenAI aan mysterieus AI-toestel?

Volgens hardnekkig gefluister binnen de sector werkt de CEO van OpenAI samen met een voormalig topdesigner bij Apple aan een baanbrekend AI-toestel.

Sam Altman, CEO bij OpenAI en John Ive, ex topdesigner bij Apple, zouden samenwerken aan een mysterieus AI-toestel. Dat is nog niet bevestigd door één van de partijen, maar het is in elk geval een intrigerend idee.

Speculeren, speculeren

Het gonst wel vaker van de geruchten binnen de tech-wereld, een sector waarin vernieuwingen elkaar vaak in snel tempo opvolgen. Twee topnamen die samenwerken aan een AI-toestel, dat is echter een uitzonderlijk stevige kluif.

Volgens twee bronnen die The Information (de eersten die hierover berichtten) kon spreken, praten Ive en Altman over het design van een voorlopig nog ongeïdentificeerd AI-toestel. Dat heeft de vele speculaties natuurlijk niet tegengehouden en er zijn mensen die gokken op een nieuw soort smartphone.

Het is ook nog niet duidelijk of het een OpenAI-product gaat zijn, ondanks de aanwezigheid van Altman in dit verhaal. Zijn bedrijf maakt uiteindelijk geen fysieke producten. Het kan dus ook dat nog een andere partij betrokken raakt of natuurlijk dat er gewoon helemaal geen toestel komt. Het idee is in elk geval gewoon te interessant om er niet even over te speculeren.

lees ook

ChatGPT kan nu zien, horen en spreken

Grote namen

Die speculaties worden bovendien gevoed door de eventuele betrokkenheid van een derde speler. Masayoshi Son, de CEO van de Japanse investeringsfirma SoftBank, zou namelijk ook betrokken zijn bij de gesprekken tussen de twee tech-toppers. Zijn bedrijf investeerde inmiddels al miljarden in verschillende AI-startups.

Ive heeft zijn eigen designbureau, maar was in het verleden verantwoordelijk voor iconische ontwerpen zoals de iPhone, iMac of Apple Watch. Een samenwerking tussen hem en Altman zou hoogstwaarschijnlijk iets indrukwekkends opleveren. Voorlopig blijft de vraag echter wat dat dan wel gaat zijn.

OpenAI zit intussen wel niet stil. Zo heeft het bedrijf zijn populair model ChatGPT inmiddels toegang gegeven tot het volledige internet. OpenAI is bovendien op zoek naar extra geld en welke naam duikt er in dat verhaal op als geïnteresseerde investeerder? Jawel, SoftBank. Laat die speculaties dus nog maar even groeien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home