ChatGPT krijgt toegang tot het hele internet

gpt-5 openAI

OpenAI geeft ChatGPT toegang tot het ganse internet. Zo rijkt de kennis van de chatbot voortaan verder dan september 2021, wat tot vandaag het geval was.

OpenAI heeft ChatGPT getraind op data verzameld van het internet tot en met september 2021. De parate kennis van de generatieve AI-chatbot rijkt bijgevolg niet verder dan dat. De bot kan overweg met actuelere zaken, maar dan moet je die zelf aanrijken in de prompt. OpenAI brengt daar nu verandering in voor betalende gebruikers: het AI-model krijgt directe toegang tot het hele internet en dus ook actuele gegevens. Dat verklapt OpenAI zelf op X (Twitter).

Net als jij en ik zal ChatGPT even browsen op zoek naar een antwoord op een actuele vraag. Alleen gaat dat bij de chatbot een stuk sneller. Bovendien gebruikt de bot in tegenstelling tot de meeste mensen van vlees en bloed Bing als zoekmachine. Vervolgens krijg je een antwoord dat in theorie actueler en juister is dan wat zonder toegang tot het internet het geval zou zijn. De functionaliteit van ChatGPT komt zo meer in lijn te liggen met die van Bing Chat van Microsoft, dat in feite op hetzelfde achterliggende Large Language Model gebaseerd is.

Wachten op beschikbaarheid

ChatGPT heeft al eens toegang gehad tot het internet enkele maanden geleden, maar dat was toen via plugins van derden. Deze keer zit de functionaliteit ingebakken in de AI-tool zelf. In principe kan je de toegang tot het internet onder het GPT-4-model bovenaan het chatvenster activeren wanneer je een ChatGPT Plus-account hebt. In de praktijk kunnen wij de aanwezigheid van die functie bij ons niet verifiëren, en blijft ChatGPT op dit moment ook met GPT-4 claimen dat het geen toegang heeft tot het internet of recente data.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home