Salesforce brengt drag-and-drop naar zijn low-code-toolkit

Met low-code en no-code tools kunnen niet-technische eindgebruikers zelf hun applicaties bouwen. Via deze benadering wil Salesforce het minder complex maken om zijn platform te gebruiken. Om het zijn gebruikers nog een stukje makkelijker te maken, voegt Salesforce nu drag-and-drop-componenten toe aan zijn low-code-toolkit. 

Gebruikers kunnen dankzij Dynamic Interactions, zoals de drag-and-drop componenten in Salesforce heten, meer verfijnde interacties creëren. Zo vertelt Ryan Ellis, SVP for product management bij Salesforce. Stel, je hebt een applicatie die bestaat uit meerdere componenten, bijvoorbeeld een lijst van bedrijven, een kaart en informatie over de bedrijven. Je kunt dan op de naam van het bedrijf klikken, waarna meteen de locatie ervan op de kaart verschijnt. Naast de kaart zie je informatie over het bedrijf. 

Salesforce gaat ongeveer 150 interacties zoals kaarten en lijsten toevoegen. Ook is het mogelijk om de ‘volgende beste actie’ weer te geven die via Einstein wordt gegenereerd. Ontwikkelaars kunnen nog meer interacties bouwen en deze via AppExchange beschikbaar maken voor anderen. 

Zo werken de nieuwe drag-and-drop componenten

“Met Dynamic Interactions vereenvoudigen we het proces rondom het bouwen van applicaties met componenten die met elkaar communiceren, data heen en weer sturen en reageren op acties van de gebruiker”, legt Ellis uit. 

De tool is volledig no-code. Ontwikkelaars moeten eenmalig code schrijven voor hun component en vervolgens kunnen mensen deze componenten eenvoudig in hun applicaties slepen. Vervolgens kunnen ze instellen wat er moet gebeuren wanneer een gebruiker een bepaalde actie neemt. 

Onderdeel van een grotere trend

Volgens Ellis is de populariteit van no-code en low-code onderdeel van een grotere trend van digitale transformatie. Deze trend is vanwege de pandemie sterk versneld. 

“Er is een sterke drang om sneller dan ooit digitaal te gaan. Het is al jaren aan de gang dat bedrijven snel moeten schakelen, doordat nieuwe businessmodellen tot stand kwamen. Maar het afgelopen jaar veranderde COVID alles. Mensen moesten in sommige gevallen letterlijk van de ene op de andere dag een digitale transformatie neerzetten”, vertelt Ellis. 

Wanneer je dit alles combineert met een tekort aan ontwikkelaars, is het niet meer dan logisch dat Salesforce en nog veel meer andere bedrijven zich richten op low-code tools. Hierdoor kunnen gebruikers ook zonder technische skills de applicaties bouwen die ze nodig hebben. Ontwikkelaars kunnen zich zo concentreren op de meer verfijnde applicaties die nodig zijn. 

Dynamic Interactions is vanaf nu beschikbaar in bèta. Naar verwachting volgt de algemene beschikbaarheid dit najaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home