Salesforce lanceert low-code blockchainplatform voor CRM

Salesforce Einstein

Salesforce lanceert Salesforce Blockchain, een low-code blockchainplatform dat aan het bestaande CRM-platform wordt toegevoegd. Door het platform kunnen bedrijven veilig gegevens delen en samenwerken in een netwerk van partners.

Salesforce Blockchain stelt bedrijven in staat om blockchainnetwerken, workflows en apps te creëren, die compleet nieuwe klantervaringen opleveren. Het low-code blockchainplatform is gebouwd op de opensource-technologie van Hyperledger Sawtooth. Bovendien is het op maat gemaakt voor Salesforce Lightning. Salesforce kondigde het nieuwe platform aan tijdens de vierde jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Salesforce, TrailheaDX.

“We helpen bedrijven bij het bouwen voor de toekomst door het maken van baanbrekende technologie die toegankelijk is en makkelijk in gebruik. Vandaag doen we dat met Salesforce Blockchain. Vanaf nu zijn bedrijven in staat om nieuwe ecosystemen te creëren en nieuwe interconnectiviteitsniveaus te bereiken door vertrouwde partnernetwerken”, zegt Bret Taylor, President en Chief Product Officer, bij Salesforce.

Vertrouwenskloof

Volgens Salesforce lost blockchain de vertrouwenskloof op, die ontstaat doordat bedrijven enorme hoeveelheden data aanwenden. Bovendien speelt mee dat deze data wordt gedeeld met een zich voortdurend ontwikkelend partnernetwerk en derde partijen. Een proces dat zou zorgen voor onnodige kosten en inefficiënties.

Door blockchain wordt een gedistribueerd grootboek geleverd. Dit boek slaat gegevens op en traceert en verifieert elke partner of knooppunt in het netwerk. Organisaties in alle sectoren kunnen blockchain gebruiken voor verschillende doelen, zoals het volgen van assets en verificatie en authenticatie van goederen. 

Combineren

Het combineren van CRM-workflows met blockchaingegevens maakt het voor bedrijven mogelijk om nieuwe bedrijfsprocessen en -modellen te creëren, die verkoop, service, marketing en meer omvatten. Het blockchainplatform stelt bedrijven in staat om eenvoudig geverifieerde, gedistribueerde gegevens en CRM-processen bij elkaar te brengen. Iets waardoor bedrijven uiteindelijk sneller kunnen gaan werken.

Salesforce Blockchain maakt het mogelijk om netwerken te bouwen met kliks in plaats van met code. Data kan met Lightning Platform worden geautomatiseerd. Daarbij verlaagt het de drempel voor partners, distributeurs en tussenpersonen om Salesforce Blockchain te gebruiken. Bedrijven kunnen voortaan API’s en vooraf gebouwde apps ophalen en bestaande blockchains integreren met Salesforce. 

Gerelateerd: Salesforce breidt Trailhead uit met AI-verantwoorde leermodules

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home