Red Hat OpenShift Platform Plus voorziet meer zichtbaarheid en betere beveiliging voor Kubernetes

Red Hat Lanceert OpenShift Platform Plus: een uitgebreidere versie van het populaire Kubernetes-platform die extra beveiligingsmogelijkheden met zich meebrengt.

Red Hat introduceert Red hat OpenShift Platform Plus. Dat nieuwe aanbod bouwt verder op het reeds populaire Red Had OpenShift Container Platform. Het nieuwe product kan je zien als een soort deluxe-versie. Het klassieke OpenShift-platform behoudt alle gekende toeters en bellen, maar de Plus-editie voegt daar features aan toe die zeker voor grote organisaties interessant kunnen zijn.

Drie nieuwe diensten

In totaal gaat het om drie concrete nieuwe mogelijkheden: Advanced Cluster Security for Kubernetes, waarmee je de beveiliging verder kan opkrikken, Advanced Cluster Management voor een betere zichtbaarheid van je Kubernetes-clusters in complexe hybride omgevingen en Red Hat Quay, dat tot slot een wereldwijd schaalbaar container-register biedt.

  • Red Hat Advanced Cluster Security for Kubernetes helpt om software supply chains, infrastructuur en workloads te beveiligen. De dienst is gebouwd op technologie van beveiligingsspecialist StackRox, die Red Hat eerder dit jaar overnam. Het product breidt de bestaande controlemechamismen van Kubernetes uit zodat ze het platform overstijgen. Via dataverzameling en -analyse kunnen beheerders de teugels in handen houden, terwijl meer dan 60 kant en klare beveiligingsregels administrators de helpen om het beveiligingsbeleid op orde te houden.
  • Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes brengt eenvoud naar complexe multi-cluster Kubernetes-omgevingen verspreid over on-premises datacenters en de cloud. Admins gebruiken de tool om een consistent beleid te voeren over de hele Kubernetes-infrastructuur, van beveliging en configuratie tot compliance en governance.
  • Red Hat Quay tot slot zorgt voor een wereldwijd container-register met ingebouwde beveiliging. Dat garandeert volgens Red Hat een consistente en gevalideerde build pipeline die de complexe infrastructuur overstijgt.

Red Hat Advanced Cluster Security for Kubernetes is als afzonderlijk product per direct beschikbaar. Red Hat OpenShift Platform Plus, dat de drie diensten combineert, verschijnt normaal in het tweede kwartaal van dit jaar.

lees ook

Red Hat breidt Insights uit naar Ansible en OpenShift

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home