Python zit C op de hielen voor plaats om populairste programmeertaal

python

De populairste programmeertaal kan binnenkort wel eens Python worden. Volgens de TIOBE-index sluipt Python steeds dichter bij C, dat al jaren de titel van populairste programmeertaal draagt.

De TIOBE-index kent iedere maand een publicatie. Deze index is een maatstaf voor de populariteit van de verschillende programmeertalen uit het portfolio van TIOBE software.

Eind vorig jaar wist Python programmeertaal Java te verstoten als op één na populairste programmeertaal. Een recent onderzoek van IEEE kroonde Python tot de belangrijkste programmeertaal. De toenemende populariteit blijkt ook uit de recentste TIOBE-index.  

Nek-aan-nekrace

De publieksfavorieten van TIOBE software zijn al lang C, Python en Java. Voor het eerst houden C en Python wel een nek-aan-nekrace voor de plaats van populairste programmeertaal.

“Python is nog nooit zo dicht bij de eerste plaats gekomen in de TIOBE-index. De programmeertaal heeft slechts 0,16 procent nodig om C voorbij te steken”, schrijft Paul Jansen, CEO van TIOBE Software, in de blogpost. “Laten we zien wat volgende maand brengt.”

Top tien

Het verdere lijstje kent weinig verandering tot aan de zevende plaats. Deze plaatsen worden ingenomen door C++, C#, Visual Basic en JavaScript.

De achtste plaats wordt deze maand opgevuld door Assembly Language, die zes plaatsen steeg in de lijst. PHP is hierdoor gezakt naar de negende plaats. De top tien wordt afgesloten door SQL.    

lees ook

Deze programmeertalen zorgen voor een hoger loon bij ontwikkelaars

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home