Python voortaan beschikbaar binnen Snowflake

snowflake

Snowflake maakt Pythin native beschikbaar voor ontwikkelaars binnen zijn ontwikkelingsframework Snowpark.

Python is native beschikbaar binnen de Snowpark-ontwikkelomgeving van datacloud-specialist Snowflake. Het bedrijf kondigde de integratie aan tijdens zijn grote conferentie in juni en nu komt ze ook algemeen beschikbaar. De beschikbarheid van Python binnen Snowflake blijkt één van de meest gevraagde nieuwe functies door ontwikkelaars die met het platform werken.

Snowpark laat programmeurs toe om applicaties te bouwen die rechtstreeks in de Snowflake-omgeving draaien. Python is dan weer een erg populaire taal voor dataspecialisten. De beschikbaarheid ervan laat ontwikkelaars toe om zonder gedoe in hun favoriete taal toepassingen te schrijven die werken met de gegevens verzameld binnen Snowflake. Java, Scala en SQL werden al ondersteund.

Streamlit

De aankondiging past in de eveneens pas aangekondigde algemene beschikbaarheid van integratie met Streamlit. Streamlit is een acquisitie die dateert van maart. De oplossing voorziet een framework waarmee ontwikkelaars in scripts in Python snel kunnen omzetten naar webapplicaties die ze kunnen delen.

lees ook

Hoe Snowflake je data veilig toegankelijk wil maken

Snowflake voorziet verder nog ondersteuning voor Anaconda, wat een distributie van Python is gericht op wetenschappelijk rekenwerk. De benodigde bibliotheken zijn vanzelf beschikbaar binnen Snowflake, zonder dat daar extra installatie voor vereist is. Ook dat kondigde het bedrijf eerder al aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home