Snowflake integreert Python in Snowpark

Snowflake lanceert Snowpark for Python. Daarmee geeft het datacloudbedrijf ontwikkelaars de tools om onder andere machine learning-toepassingen in de populaire taal te ontwikkelen.

Snowflake lanceert Snowpark for Python. Daarmee krijgen ontwikkelaars bunnen Snowpark toegang tot Python via vooraf geïnstalleerde pakketten en bibliotheken in de Snowflake-omgeving. Met de functionaliteit komt Snowflake tegemoet aan een vraag van klanten, en dan specifiek datawetenschappers, data-ingenieurs en applicatie-ontwikkelaars. Die kunnen vaak al goed overweg met de populaire taal en daar wil Snowflake op inspelen.

Eenvoud en vertaling

“Met de integratie van Python spelen we in op de kennis die ontwikkelaars al hebben”, zegt Alison Tierney, Senior Vice President voor EMEA. “Zij kunnen nu met Python verder werken en aan de slag gaan met data in Snowflake.” In de praktijk wordt Python-code op de achtergrond wanneer nodig vertaald naar SQL-query’s voor het Snowflake-platform.

“Python draaien op het Snowflake-platform is niet zo moeilijk”, voegt Chris Kleinerman, Senior Vice President Product. “Python draaien met de juiste governance en het juiste beleid voor de onderliggende data is een ander verhaal.”

Bijkomend introduceert Snowflake nieuwe Large Memory-instances. Die zorgen ervoor dat het platform vlotter overweg kan met veeleisende Python-toepassingen, met name machine learning.

Native Applications

De Python-integratie maakt het verder eenvoudiger om de nieuwe Native Applications te ontwikkelen. Snowflake pakt verder uit met een diepe integratie met Streamlit, dat een soort low code-ervaring biedt om snel applicaties te bouwen. We zien een demo waarin Python en Streamlit samen worden gebruikt om een applicatie te bouwen die inzichten biedt op basis van machine learning. Snowflake hoopt dat de integratie van Python ontwikkelaars zal aanzetten om meer van dergelijke apps te bouwen en aan te bieden in de nieuwe Marketplace.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home