OutSystems zet met nieuw platform in op geautomatiseerde appontwikkeling

OutSystems

OutSystems lanceert een nieuw ontwikkelingsplatform dat volledig in het teken van de cloud en automatisering staat. Het bestaande ontwikkelingsplatform steekt OutSystems hiervoor in een nieuw jasje en een nieuwe naam: Project Neo.

Een nieuwe ontwikkelingsruimte ingericht voor low-code appontwikkeling wordt door OutSystems op de markt gebracht. OutSystems focuste altijd al op low-code, maar het nieuwe platform Project Neo zou er volgens het bedrijf één zijn die een nieuwe generatie aankondigt.

“OutSystems doorbreekt de grenzen van traditionele softwareontwikkeling”, vertelt Paulo Rosado, oprichter en algemeen directeur van OutSystems. “Met Project Neo hebben we een platform ontworpen waarmee elk ontwikkelingsteam elke app op internetschaal kan bouwen.”

Geautomatiseerd werken

Repetitieve taken zullen veel minder vaak voorkomen in het leven van ontwikkelaars door drag-en-dropmogelijkheden die het platform aanbiedt. Het platform beschikt verder over een visuele, modelgebaseerde ontwikkelingsruimte die het toestaat om applicaties als de bliksem uit te rollen. Om dat mogelijk te maken wordt AI ingezet waardoor het platform de volgende stap van ontwikkelaars kan voorspellen en invullen.

De nieuwe functies combineert Project Neo met de al bestaande functies op het vorige low-code platform van OutSystems. Daarbovenop worden container- en Kubernetes-mogelijkheden toegevoegd die cloud-gebaseerde applicatieontwikkeling mogelijk maken.

In de cloud

De cloudprovider waar het platform mee samenwerkt is AWS. De cloudprovider lanceerde zelf nog eerder dit jaar een nieuwe low-code ontwikkelingtool onder de naam Workflow Studio. De applicatie werd eveneens opgericht vanuit het idee applicatieontwikkeling te vereenvoudigen en versnellen in de publieke cloud.

De cloud-native omgeving van het platform, biedt de garantie dat Project Neo altijd up-to-date is met de nieuwste cloudtechnologieën. Applicaties die al gelanceerd werden zullen daar geen enkele impact van ondervinden. Bovendien zorgt de cloudomgeving ervoor dat applicaties steeds blijven draaien ongeacht de hoeveelheid gebruikers van de applicatie.

Registratie voor preview

Een eerste blik op het platform kunnen ontwikkelaars werpen door zichzelf aan te melden via deze link. De officiële lancering van het platform vindt plaats in 2022. Eens het zover is zal het huidige platform van OutSystems beschikbaar blijven. OutSystems belooft blijvend te investeren in het huidige platform.

lees ook

Belgische ondernemingen voeren tempo van software-ontwikkeling op in komende twee jaar

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home